Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Стрижавській громаді попрощалися із загиблим Героєм

Дата: 21.03.2023 16:00
Кількість переглядів: 386

Фото без описуСтрашна війна без жалю забрала життя ще одного нашого Героя – захисника, мужнього бійця та земляка, який боронив українську землю від російського окупанта.

У Стрижавській громаді 19 березня провели в останню дорогу 50-річного  Юрія Кононенка. Живим коридором зійшлася громада, щоб віддати шану людині, яка до останньої хвилини життя захищала рідну Україну.

Народився Юрій Іванович у Вінниці, там же закінчив школу №29. В одному з місцевих училищ здобув спеціальність регулювальника радіоелектричної апаратури. У 1986 році переїхав жити до Стрижавки. Мав армійський досвід, тож пізніше влаштувався працювати начальником варти до Стрижавської виправної колонії, а згодом – до військової частини №3008.

Саме у війську зміг реалізувати свій потенціал. Від початку повномасштабної війни пішов до територіальної оборони, став командиром взводу. Служив в одному підрозділі зі старшим сином Андрієм, для якого був прикладом витримки і мужності.

У березні нинішнього року Юрія Кононенка з псевдо «Туман» направили у гарячу точку на Донеччині, де він гідно виконував бойові завдання. 9 березня загинув у Бахмуті.

Попрощатися із загиблим прийшли рідні, близькі, друзі, військовослужбовці, представники влади та мешканці громади. Востаннє нашому земляку віддали військові почесті на місцевому кладовищі. На честь воїна пролунав трикратний військовий салют.

У Юрія залишилися батько, дружина, сини та брат.

Вічна пам’ять Юрію та всім, хто поклав життя за Україну!  
Стрижавська селищна рада  висловлює співчуття родині і близьким загиблого. Світла пам’ять про Юрія назавжди залишиться у серцях стрижавчан.

Спочивай з миром, Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь