Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комендантської години, перевірки документів на вулицях та мобілізації майна в умовах правового режиму воєнного стану не буде. Школи, дитячі садочки та лікарні працюватимуть в звичайному режимі

Дата: 30.11.2018 09:56
Кількість переглядів: 583

                                                                  

На цьому голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій акцентував під час брифінгу з питань впровадження у Вінницькій області правового режиму воєнного стану.

«Ніяких примусових речей стосовно мобілізації майна не буде. Жодні чинники, які б обмежували права і свободи громадян на мирні зібрання, відсутні. Комендантська година на цьому етапі не передбачена. Школи, дитячі садочки, лікарні працюють в звичайному режимі. Разом з тим, відповідно до Указу Президента і рішення РНБО, Міністерством охорони здоров’я визначено 6 лікарень, які в разі потреби надаватимуть допомогу військовим, - повідомив Валерій Коровій. - Ніхто свідомо документи на вулицях перевіряти не буде. Але посилюється система патрулювання, і якщо людина вестиме себе підозріло, її документами можуть поцікавитись. Виїзд за кордон також здійснюватиметься у стандартному режимі. Певні обмеження стосуватимуться лише резервістів першої черги».

Керівник ОДА підкреслив, що подібні та інші обмеження можуть бути передбачені лише за умови створення військово-цивільної адміністрації, потреби в якій на сьогодні в області немає.

«Відповідно до ст.4 ЗУ «Про правовий статус режиму воєнного стану», за необхідності голова обласної державної адміністрації або військове командування можуть звернутись до Президента України з пропозицією створення військово-цивільної адміністрації. В разі об’єктивної потреби Глава держави виносить відповідний Указ. Після створення військово-цивільні адміністрації наділяються відповідними повноваженнями, в тому числі  й щодо заборони протестних акцій, масових зібрань і т.д. До того часу ми діємо за стандартною процедурою», - наголосив Валерій Коровій. А також акцентував увагу, що військово-цивільна адміністрація створюється у випадку агресії, прямої директиви від командування Генерального штабу та за істотного погіршення суспільно-політичної ситуації.

Головна заборона, за словами голови облдержадміністрації, - здійснювати зйомку передислокації військових частин і військової техніки та поширювати ці дані, особливо у соціальних мережах.

Разом з тим, Валерій Коровій повідомив, що в місті Вінниця створені пересувні блок-пости, які зупинятимуть лише підозрілі авто та перевірятимуть документи їх власників. На в’їзді в область буде встановлена додаткова система контролю. Також розроблено план посилення охорони стратегічно важливих об’єктів.

З-поміж іншого керівник області акцентував увагу на зростанні фейкової інформації, що шириться соціальними мережами. Відтак закликав довіряти офіційним джерелам інформації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь