Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Час об’єднуватись: Всеукраїнська інформаційна кампанія «Я-ГРОМАДА!» відвідала Стрижавчан

Дата: 13.06.2019 15:29
Кількість переглядів: 721

                                                       Фото без опису

11 червня  на базі Стрижавської ЗОШ І-ІІІ ст. Вінницького району за підтримки  Програми «U-LEAD з Європою» пройшла Всеукраїнська інформаційна кампанія «Я-ГРОМАДА!».  Координаційну підтримку проекту  у Вінницькій області надав Вінницький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за сприяння Програми та Мінрегіону України.

На зустріч запросили мешканців населеного пункту, голів сільських, селищних рад Вінницького району.

У заході взяли участь голова Стрижавської селищної ради Таїсія Короленко, голова Вінницької районної державної адміністрації Михайло Демченко, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, голова Вінницької районної ради Сергій Сітарський.

«Кампанія спрямована  на те, щоб поінформувати людей, як проходить реформа децентралізації і які успіхи є на сьогодні, починаючи з 2014 року.  Ми хочемо наголосити, що з 2020 року розпочнеться друга фаза реформи і саме сьогодні час об’єднуватись, щоб  мати того сусіда, з яким буде добре жити і працювати, адже разом більше можливостей. Реформа працює на майбутнє, але працювати  потрібно сьогодні. У нас є кілька локацій, що навчають жителів  міст і сіл особливостям використання можливостей місцевого самоврядування. Також вони можуть дізнатися про розвиток територій у цікавій, ігровій формі», - пояснила Наталія Крамар, менеджер з комунікацій Всеукраїнської інформаційної кампанії «Я-ГРОМАДА!».

Організатори проекту «Я-ГРОМАДА!»  провела дискусію із питань  реформи місцевого самоврядування та процесів об’єднання громад  у смт. Стрижавка. Участь у заході взяли і експерти Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування – Віталій Швець та Євген Шаповалов.  Вони ознайомили  громаду із здобутками реформи з децентралізації на Вінниччині та пояснили переваги об’єднання смт. Стрижавка за перспективним планом. На думку Євгена Шаповалова, радника з децентралізації Вінницького ЦРМС,  смт. Стрижавка має всі можливості  долучитися до потужної Вінницької ОТГ та покращити якість послуг на своїй території.  Дискусія пройшла активно, цікаво, учасники поділились думками та очікуваннями від реформи, отримали відповіді на численні запитання. 

У ході зустрічі мешканці смт Стрижавки ознайомилися з досвідом сусідів, що  кілька років розвивають свої ОТГ, адже за сприяння Вінницького ЦРМС  та проекту «Я-ГРОМАДА!» в обговоренні взяли участь представники Іванівської сільської  ОТГ – заступник  голови сільської ради Анатолій Лановий та в.о. старости с.Гущинці Михайло Довгалюк. Вони розповіли про перші кроки та результати створення  об’єднаної громади.

За словами  експертів Вінницького ЦРМС, Всеукраїнська  інформаційна кампанія «Я-ГРОМАДА!» стала  ще одним сучасним і дієвим майданчиком, який об’єднує мешканців громад  Вінниччини у прагненні до позитивних змін та розвитку  своїх територій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь