Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Приєднуйтесь до проекту «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»

Дата: 06.08.2019 15:51
Кількість переглядів: 591

                                                                                  Фото без опису

Доводимо до відома, що у Вінницькій області продовжується реалізація проекту "Об’єднанння співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень" (НОUSES), що фінансується ЄС та впроваджується ПРООН в Україні.

Цей проект надає підтримку у створенні нових та зміцненні потенціалу існуючих ОСББ, а також інформує населення про переваги впровадження енергоефективних рішень у житловому секторі.

За період з 14 лютого до сьогодні, вже 154 учасника (ініціативні групи, ОСББ та ЖБК) зареєструвались для участі у заходах проекту. 18 органів влади підтвердили бажання брати участь у проекті (як РДА, так і МВК). Проведено 20 інформаційних сесій для роз’яснення умов участі (близько 1200 учасників), проведено 7 тематичних тренінгів, учасниками яких стали щонайменше 170 активних жителів області. Надано більше 200 консультацій щодо створення та функціонування ефективного ОСББ. Найбільш активно працюють у напряму розвитку ОСББ м.Вінниця та м.Жмеринка, Чечельницька та Ямпільська РДА, Іллінецька, Барська, Гніванська, Оратівська, Хмільницька, Тульчинська ОТГ.

Разом з тим, у загальноукраїнському рейтингу активності з реалізації проекту "НОUSES" Вінницька область займає лише 15 місце з 24. Ця ситуація обумовлена низькою активністю і незацікавленістю, в першу чергу, з боку муніципалітетів, які, насправді, мають досить потужний потенціал та достатньо велику кількість багатоквартирних будинків на території своїх громад. Це: м.Козятин (226 буд.), м.Ладижин (135 буд.), м. Бершадь (61 буд.), Вороновицька ОТГ (18 буд.), Калинівська ОТГ (201 буд.), м. Гайсин (98 буд.), Северинівська ОТГ (11 буд.), смт. Братів (27 буд.), Глуховецька ОТГ (47 буд.), смт. Липовець (45 буд.), смт. Турбів (35 буд.), смт. Погребище (26 буд.), смт. Тиврів (39 буд.), смт. Сутиски (39 буд.), Томашпільська ОТГ (44 буд.), Вапнярська ОТГ (118 буд.), Тростянецька ОТГ (51 буд.), м. Шаргород (41 буд.).

Завдяки участі у проекті, жителі багатоквартирних будинків не тільки зможуть відчути себе господарями, але й отримають шанс провести термомодернізацію свого житла, значно скоротивши витрати на його утримання та отримати більш комфортні умови проживання. Керівники громад отримають замість "тягаря" утримання будинку повноправного партнера для здійснення спільних заходів та залучення додаткових коштів у громаді.

Проект діє до вересня 2020 року, а отже, ще не пізно долучитись і отримати знання і підтримку.

Враховуючи вищезазначене, пропонуємо підтримати, посприяти ефективній реалізації та прийняти участь у Проекті у Вінницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь