Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монетизація пільг з оплати житлово-комунальних послуг

Дата: 03.10.2019 08:27
Кількість переглядів: 802

                                                                        

Управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації  ради повідомляє, що  з жовтня 2019 року стартує Монетизація пільг з оплати житлово-комунальних послуг.

Постановою  Кабінету Міністрів України від 17.04.2019р. № 373, затверджено «Порядок   надання пільг  на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» , окремим категоріям громадян з 1 жовтня 2019року. Згідно з Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі з 1 жовтня 2019 року розрахунки суми пільг будуть проводитися в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі – ЄДАРП).  

      Дія цього Порядку поширюється на осіб, які мають право на пільги згідно із Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років", "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (крім військовослужбовців), "Про Службу безпеки України",  "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист", "Про бібліотеки і бібліотечну справу", "Про музеї та музейну справу", "Про захист рослин", "Про жертви нацистських переслідувань", "Про охорону дитинства", "Про соціальний захист дітей війни", "Про культуру", "Про освіту", "Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою", Кодексом цивільного захисту України (крім осіб рядового і начальницького складу), Основами законодавства України про охорону здоров'я.

Відповідно до ухваленого рішення паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі – готівкова і безготівкова.

      Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі. Для цього АТ “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

      Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону. Разом з тим,  якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що орган соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватися йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.

     У разі, якщо категорія пільговика відноситься до вищезазначених Законів, для звірки даних, необхідно звернутись до Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» управління праці та соціального захисту населення Вінницької районної державної адміністрації  за адресою : м.Вінниця ,   вул. Замостянська, 7 з наступними документами:

- посвідчення (яке надає право на пільгу);

- паспорти особи пільгової категорії  та членів сім’ї (для дітей свідоцтва про народження до 14 років)(оригінали)

 - ідентифікаційні коди особи пільгової категорії  членів сім’ ї; (оригінали)

- довідку про склад сім»ї;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь