Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабiлiтацiя дiтей з iнвалiднiстю

Дата: 19.02.2020 11:57
Кількість переглядів: 320

                                                                         Фото без опису                                              

  Урядом внесено змiни вiд 04.12.2019 року до Постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.03.2019 року №309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 роцi коштiв, передбачених у державному бюджетi для здiйснення реабiлiтацiї дiтей з iнвалiднiстю» за принципом «грошi ходять за людиною», що дозволить забезпечити адреснiсть, прозорiсть та пiдвищити якiсть надання реабiлiтацiйних послуг.

  Вiдповiдно до внесених до Порядку змiн у 2020 роцi можуть бути забезпеченi заходами з реабiлiтацiiї дiтей з iнвалiднiстю не лише внаслiдок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

  Для забезпечення дитини реабiлiтацiйними заходами один з батькiв дитини чи її законний представник подає до мiсцевого органу соцiального захисту населения заяву про направления дитини до реабiлiтацiйної установи у довiльнiй формi iз зазначенням iнформацiї про вибрану реабiлiтацiйну установу. Разом iз копiями необхiдно додати: - паспорт громадянина України або свiдоцтво про народження, або iнший документ, що посвідчує особу дитини; - iндивiдуальну програму реабiлiтацiiї, що видана лiкарсько-консультативною комiсiєю лiкувально-профiлактичного закладу; - виписку з медичної карти амбулаторного (стацiонарного) хворого (форма №027/0).

  Вартiсть реабiлiтацiйних заходiв для кожнот дитини визначастъся реабiлiтацiйною установою вiдповiдно до iндивiдуальної програми реабiлiтацiї.

  Гранична вартiсть реабiлiтацiйних заходiв не перевищуе для однієї дитини, яка вiдповiдно до iндивiдуальної програми реабiлiтацiї за бiльшiстю основних критерiй життєдiяльностi має обмеження I-II ступення - 16 тис. гривень, III ступень - 25 тис. гривень.

  Вiдшкодування вартостi реабiлiтацiйних заходiв для дiтей здійснюється мiсцевим управлiнням в межах бюджетних коштiв шляхом їx безготiвкового перерахування реабiлiтацiйним установам як оплати за наданi послуги вiдповiдно до укладених  договорів на підста за надані послги у розмірі, що не перевищує встановлену граничну вартість реабілітаційних заходів, а якщо вартістьичну вартiсть реабiлiтацiйних заходiв, а якщо вартiсть таких заходiв є  меншою вiд граничної, - у розмiрi, що не перевищує фактичну вартiсть реабiлiтацiйних заходiв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь