Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коронавірус, що варто знати!

Дата: 04.03.2020 16:13
Кількість переглядів: 398

                                                            

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, станом на 4 березня 2020 року у світі зареєстровано 93 160 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 198 - летальні. Одужало вже 50 690 осіб.

Наразі в Україні зареєстровано один підтверджений випадок COVID-2019. Хворобу виявлено у чоловіка в Чернівецькій області, який з дружиною повернувся з Італії. Дружина хворого як контактна особа знаходиться під самоізоляцією. За нею встановлено медичне спостереження. Чоловік госпіталізований, ізольований та знаходиться під медичним наглядом. Зразок матеріалу, відібраного від захворілого, відправлено для остаточного підтвердження до Лондона. Фахівці здійснюють увесь спектр протиепідемічних заходів та відстеження контактів.

По всій Україні у визначених медичних закладах продовжуються навчання (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу.

Вберегтися від вірусу можна, дотримуючись звичайних заходів обережності та правил гігієни:

  • вчасно звертайтеся до лікаря, не займайтесь самолікуванням;
  • у разі появи перших симптомів ГРВІ, високої температури - невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря в телефонному режимі або викличте екстрену медичну допомогу; повідомте попередню історію подорожей, якщо такі є.
  • мийте руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому повинен бути не менше 60-80%;
  • уникайте контакту з людьми, які мають гарячку та кашель;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викиньте та помийте руки;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.
  • зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям;
  • надягати захисну маску необхідно тількилюдям, які себе погано почувають, здоровим маску не потрібно вдягати;
  • особиста гігієна.

І найголовніше – зберігайте спокій. Система в Україні показала здатність протистояти викликам та діяти швидко і чітко. Обов’язково дотримуйтеся рекомендацій з особистої гігієни та перебування у громадських місцях.

У разі виявленні COVID – 19 на території Вінницької області, відділення для хворих підготовлені та оснащені усім необхідним. Приміщення ізольовані, боксовані палати мають окремий вхід для хворих та для медичного персоналу.

З метою запобігання занесенню та розповсюдженню коронавірусу керівництво області рекомендує обмежити проведення масових заходів, починаючи з 05.03.2020 року. У зв’язку з цим, на Вінниччині скасовано проведення урочистостей до Міжнародного жіночого дня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь