Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важливо!!!! Забезпечення правопорядку під час святкування Воскресіння Христового

Дата: 10.04.2020 08:29
Кількість переглядів: 595

                                                                Фото без опису

  У зв ’язку із складною епідеміологічною ситуацією в Україні,встановленням карантину та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, а також для реалізації заходів, спрямованих на локалізацію спалахів коронавірусної інфекції Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій - релігійним організаціям рекомендовано впродовж дії цих заходів перейти напроведення богослужінь в дистанційному режимі без участі віруючих. У зв’язку з цим більшість релігійних організацій дослухались до рекомендацій і прийняли рішення призупинити на вказаний час проведення богослужінь у звичному режимі та долучитися до їхньої трансляції в он-лайн режимі та за допомогою аудіовізуальних ЗМІ.

В свою чергу, Міністерством культури, молоді та спорту України розроблено концепцію та узгоджено графік відповідних трансляцій.Транслюватимуться (у прямому ефірі та у записі) богослужіння як православних й католицьких церков, так і молитовні заходи протестантських та мусульманських організацій.
Починаючи від 27 березня 2020 року, що п'ятниці, що суботи та що неділі на загальнонаціональних та регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення - транслюватимуться богослужіння та обрядові заходи найчисельиіших церков та релігійних організацій, представлених на теренах України. Ці трансляції здійснюються телеканалами UA: ПЕРШИЙ,UA:КУЛЬТУРА та UA: КРИМ, а також стануть доступними для онлайн перегляду на сайтах цих каналів та на всіх регіональних платформах Суспільного мовника.
В свою чергу, головою обласної державної адміністрації 13.03.2020 року, проведено робочу зустріч з членами обласної Ради Церков і релігійних організацій, на якій обговорено ситуацію щодо встановлених протиепідемічних заходів та посилення окремих обмежень впродовж дії правового режиму надзвичайної ситуації, алгоритм дій для забезпечення функціонування області в час карантину, спільну роботу в допомозі потребуючим в умовах карантину.

Крім того, управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації двічі заказними експрес-листами, 17.03.2020 року та 25.03.2020 року, поінформовано членів обласної Ради Церков та релігійних організацій і їх представників щодо заборони проведення за межами культових споруд усіх масових заходів, в тому числі публічних релігійних заходів (церемоній, процесій, обрядів тощо) та рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 18.03.2020 року щодо можливості проведення впродовж дії правового режиму надзвичайної ситуації богослужінь та інших релігійних обрядів усіх видів лише в дистанційному варіанті.
Беручи до уваги встановлені органами державної влади рекомендації та настанови, релігійні організації опублікували на власних електронних ресурсах звернення до священнослужителів та віряп щодо проведення богослужінь у з в ’язку з карантинними заходами.
В ніч з 11 на 12 квітня 2020 року та з 18 на 19 квітня 2020 року християни відзначатимуть одне з найбільших християнських свят - Воскресіння Христове.
У 120 католицьких костелах та монастирях, 1133 храмах та монастирях православних церков, 7 храмах та монастирях української греко-католицької церкви Вінницької області відбуватимуться святкові богослужіння з обмежиною (до 10 осіб) кількістю вірян та відповідною онлайн-трансляцією.
З ранку 19 квітня 2020 року у 364 протестанських молитовних будинках, християни євангельських церков також відзначатимуть - Воскресіння Христове, починаючи з 08.00 год. з обмежиною (до 10 осіб) кількістю вірян та відповідною онлайн -трансляцією.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь