Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд погодив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій-2020

Дата: 30.04.2020 10:10
Кількість переглядів: 677

                                                     Фото без опису

Щоб врегулювати питання пенсійних перерахунків. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році». У документі визначено механізм перерахунку пенсій, встановлено щомісячні компенсаційні виплати для пенсіонерів, старших за 80 років, урегульовано питання виплат одноразової грошової допомоги в сумі 1000 гривень і здійснення індексації 2020 року.

Щомісячна надбавка

У постанові передбачено щомісячну виплату в розмірі 500 гри пенсіоне­рам, старшим за 80 років, у яких розмір пенсійної виплати (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій тощо) не перевищує 9205 грн. Водночас визначено, що для зазначеної категорії пенсіонерів, які мають страховий стаж 20 років для жінок і 25 років для чоловіків, пенсійна виплата не може бути меншою за 2600 грн.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Таку компенсаційну виплату особам, які одержують пенсію та досягли 80-річного віку

Водночас встановлено мінімальну пенсійну виплату на рівні 2100 грн осо­бам, які мають тривалий страховий стаж (для жінок це ЗО років, для чоловіків— 35 років).

Одноразова виплата

Окрім того, у квітні у зв’язку з негативними наслідками поширення на те­риторії України гострої респіраторної хвороби С0-19, спричиненої коронавірусом 8АВ8-СоУ-2, буде здійснено одноразову виплату грошової допомоги в сумі 1000 грн окремим категоріям населення:

  • пенсіонерам, розмір пенсії яких з урахуванням передбачених у законодавстві надбавок,
  • підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пен­сії, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 грн станом на 1 квітня 2020 року;
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю, які одночасно із цією допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену в Законі України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»);
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам, якіне мають права на пенсію, та особам з інвалідністю;
  • одержувачам тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Індексація на 11%

Також із 1 травня 2020 року відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» заплановано здійснити індексацію пенсійних виплат на 11%. За словами міністерки соціальної політики Марини Лазебної, ця індексація не охопить усіх пенсіонерів, фактично підвищення пенсії в середньому на 260 грн одержить 6,9 млн осіб.

У разі якщо розмір підвищення в результаті індексації не досягає 100 грн, встановлюють доплату до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яку враховують під час подальших пере­рахунків пенсії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь