Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

30 вересня Україна відзначає День усиновлення

Дата: 30.09.2020 12:35
Кількість переглядів: 365

                                                    

30 вересня Україна відзначає свято людяності і доброти - День усиновлення, коли кожен розуміє, як непросто прийняти рішення усиновити дитину або взяти її у свою сім’ю. Зважаючи на карантинні заходи відзначення свята має свої особливості і вітання усиновителям, опікунам/піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу звучать онлайн. В рамках запланованих заходів вже проведено челендж «Народжений вдруге…», де висвітлено інформацію про форми сімейного виховання та пошук батьків для 133 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в якому взяли участь 21 служба у справах дітей районних державних адміністрацій та міських рад міст обласного значення, інформаційні матеріали висвітлено на їх офіційних вебсайтах та соцмережах.

Сьогодні за оперативною інформацією на первинному обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення перебуває 2306 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 1612 дітей перебуває під опікою, піклуванням громадян, 542 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 94 – в інтернатних закладах всіх форм підпорядкування,  18 – навчаються в вищих навчальних закладах, професійно-технічних училищах різних рівнів акредитації, 40 – в тимчасових формах влаштування (18 –  в сім’ях родичів, знайомих, 19 –  в центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, 3 –  інше).

В даний час в області 93,4 % дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання.

З початку 2020 року статусу дитина-сирота або дитина,  позбавлена батьківського піклування,  набуло 197 дітей. З них: 112 дітей влаштовано під опіку, піклування, 30 – на виховання та спільне проживання в прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, 17 – перебувають тимчасово в сім’ях родичів, знайомих, 13 – в центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, 19 – в закладах інституційного догляду та виховання дітей, 2 – перебуває в закладі охорони здоров’я, 1 – усиновлена, 1 – навчається у вищому навчальному закладі,  2 – на сьогодні вже досягнули повноліття.

На даний час в області функціонує 58 дитячих будинків сімейного типу  та 132 прийомних сім’ї, в яких на вихованні перебуває 657 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

З початку 2020 року в області створено 5 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу. До сімейних форм виховання (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу) влаштовано 64 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; під опіку, піклування влаштовано 119 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 17 дітей усиновлено.

Службою у справах дітей обласної державної адміністрації вживаються всі можливі заходи щодо зменшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в закладах інституційного догляду та виховання дітей, а саме: популяризуються сімейні форми виховання, надається інформація про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, потенційним усиновителям, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям. Надаються рекомендації органам місцевого самоврядування щодо реінтеграції дитини в сімейне, родинне середовище, вжиття заходів для запобігання потраплянню дітей до закладів інституційного догляду та виховання.

Маємо впевненість і переконання, що батьки, які пообіцяли дитині її забрати чи поновити себе в правах, обов’язково дотримаються даного слова; дитина, яка чекає на маму і тата – обов’язково їх знайде. Адже, залишаються незмінними істини: веселі і щасливі очі дітей; рідний голос батьків, які радіють злетам і заспокоюють при падінні; відчуття, що ти не один і дуже комусь потрібен.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь