Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко взяв участь у семінарі з питань реформи місцевого самоврядування

Дата: 29.12.2020 15:56
Кількість переглядів: 638

Фото без опису28 грудня голова Стрижавської селищної ради Михайло Демченко взяв участь у семінарі з питань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади після місцевих виборів – 2020  в селищі Тиврів.

В семінар-нараді взяли участь голови РДА, керівники територіальних громад, представники новоутвореної районної ради Вінницького району, представники фінансових управлінь та відділів, органів соціального захисту населення, районних відділів Головного  управління Держгеокадастру у Вінницькій області та відділів земельних ресурсів місцевих рад.

На початку наради голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що формування районів області завершилося, на Вінниччині створено 6 районів, наразі  в новоутвореному Вінницькому районі проводиться вже п’ята  виїзна зустріч з активом. Відтепер Вінницький район утворюють Агрономічна сільська громада, Вінницька міська, Вороновицька селищна, Гніванська міська громада, Іллінецька міська, Липовецька міська, Літинська селищна, Лука-Мелешківська сільська, Немирівська сільська, Оратівська селищна, Погребищенська  міська, Стрижавська селищна, Сутисківська селищна, Тиврівська селищна, Турбівська селищна громада і Якушинецька сільська територіальна громада.

 Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов наголосив, що вже вступив в дію закон 1009-ІХ, який чітко визначає правонаступництво громад і районів, розподіл їх повноважень та умови передачі майна з районів в громади.

Паралельно у приміщенні Тиврівського ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки, відбувалися ще три робочих зустрічі: спеціалістів із фінансів, соціальної сфери та землевпорядкування з фахівцями профільних структур ОДА та Держгеокадастру.

Про парламентське забезпечення реформ в Україні в ході наради проінформувала народний депутат України Ірина Борзова. Вона зазначила, що такі зустрічі – це ефективний інструмент роботи з громадами, налагодження співпраці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, який проводиться в кожному з шести новостворених районів області.

Ключові аспекти організації та механізми забезпечення надання соціальних послуг  населенню в громадах розкрила перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Наталя Заболотна. За словами посадовиці, всі ті послуги, які отримували мешканці області до впровадження нового адмінтерустрою, мають бути повною мірою збережені.

Посадовиця також зазначила, що серед усіх адміністративних послуг, яких налічується 136, адміністративні послуги соціального характеру складають майже 40%. «Прийом документів від громадян з 1 січня 2021 року здійснюється виключно фронт-офісами територіальних громад,- зауважила Наталя Заболотна.- Це працює так: фронт-офіс приймає документи, оцифровує їх та передає через програмний комплекс «Соціальна громада» на бек-офіси. В укрупнених районах це будуть юридичні особи - управління соціального захисту населення, які прийматимуть відповідні рішення. Фронт-офіс може працювати в ЦНАПі або ж як окремий структурний підрозділ чи уповноважена особа. Якщо територіальна громада має розгалужену мережу, то зазвичай створюється структурний підрозділ і віддалені робочі місця цього структурного підрозділу в старостатах».

Про особливості формування бюджету громад на 2021 рік проінформував заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації – начальник управління бюджетної політики  Олександр Горба. Заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Ігор Луців ознайомив присутніх з процедурою передачі земель державної власності у комунальну власність громад. Своєю чергою, експерт Всеукраїнської Асоціації ОТГ Євгеній Шаповалов розповів про територіальну організацію влади на місцях та процедуру передачі майна із спільної власності територіальних громад району до комунальної власності громад. Питань формування ефективної системи управління в громадах, планування та оптимізація систем надання послуг торкнувся радник голови обласної державної адміністрації Андрій Кавунець.

На завершення наради, основні спікери відповіли на запитання, що виникли у керівників територіальних громад по ходу зустрічі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь