Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виконання бюджетів, вивіз сміття, перейменування вулиць - основні питання, які розглядались на виконкомі

Дата: 02.02.2021 12:45
Кількість переглядів: 803

Фото без опису01 лютого 2021 року під керівництвом Стрижавського селищного голови Михайла Демченка відбулося засідання виконавчого комітету Стрижавської селищної ради.

Членами виконкому було опрацьовано 22 проекти рішень. Зокрема, заслухали звіти виконання бюджетів за 2020 рік сільських та селищних рад -  Стрижавської, Сосонської, Мізяківсько-Хутірської, Дорожненської, Лаврівської та Пеньківської та звіт директора КП «Турбота» Стрижавської селищної ради Михайла Білоконь про роботу підприємства.

На засіданні обговорили питання поводження з твердими побутовими відходами на території Стрижавської об’єднаної територіальної громади.

«Сьогодні перед нами стоїть дуже багато викликів. І один із них -  це збір сміття.  Ми маємо налагодити роботу в усіх селах нашої територіальної громади щодо централізованого збору відходів.  Впроваджувати його потрібно вже зараз! А паралельно працювати зі свідомістю людей, щоб стихійних звалищ у полях та лісосмугах більше не виникало.Ми повинні привчати себе та оточуючих до «культури» збору сміття. Людей потрібно навчити збирати і здавати відходи. Пам’ятаймо, що все залежить тільки від нас!» - зазначив голова територіальної громади Михайло Демченко.

Запрошений на виконавчий комітет приватний підприємець Володимир Кулик, який здійснює вивезення твердих побутових відходів запропонував механізм роздільного сортування сміття:

  • кожне домогосподарство громади має заключити договір з підприємством, яке надає послуги по вивезенню твердих побутових відходів (визначене за результатами проведення конкурсної комісії);
  • вивіз твердих побутових відходів здійснюватиметься у поліетиленових пакетах або мішках з спеціальним логотипом, які можна буде придбати в закладах торгівлі, розташованих на території громади (у вартість мішка з логотипом буде входити  ціна за вивіз сміття);

В договорі будуть прописані умови вивезення ТПВ, графік вивозу сміття, зворотній зв'язок з підприємством, що здійснює вивіз сміття, тощо. Даний підхід вирішить проблему вивозу відходів з усіх вулиць громади, враховуючи найбільш віддалені, тупикові і т.д., оскільки підприємець буде зацікавлений в отриманні доходу за надані ним послуги.

Водночас пересічний мешканець громади матиме змогу вимагати якісного надання послуг, керуючись заключеним договором.

Схвалили проект рішення «Про найменування вулиць в селищі Славне Вінницького району Вінницької області», за ініціативою жителів вулиці отримають нові назви: Абрикосова, Агрономічна, Амосова, Бажова, Вишнева, Вінницька, Головна, Горіхова, Дубова Зв’язківців, Зоологічна, Зоря, Каштанова, Квіткова, Кленова, Проектантів, Пров. Джерельний, Пров. Зоряний, Радісна, Ромашкова, Сливова, Сосонка, Тиха,  Українська, Хлібна, Юності, Яблунева.

Також члени виконкому розглянули низку питань, що стосувались нагальних потреб жителів громади, з якими ознайомила керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Олеся Марцинюк.

Всі питання винесені на розгляд виконавчого комітету були прийняті одноголосно.

По завершенню засідання Михайло Демченко подякував всім членам виконавчого комітету за злагоджену і плідну працю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь