Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначили 32-гу річницю виведення радянських військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2021 10:21
Кількість переглядів: 394

Фото без опису15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану були виведені радянські війська, які протягом десяти років брали участь у війні на території цієї країни.

Афганська війна – одна із трагічних сторінок історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна. Її ніхто не оголошував, але вона забрала життя українців і залишила по собі невиліковні рани у 150 тисячах українських родин.

Стрижавський селищний голова Михайло Демченко привітав учасників бойових дій на території інших держав та вручив грошові винагороди за мужність і професіоналізм.

«Сьогодні ми висловлюємо щиру подяку вам, шановні воїни! Ви з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом відданості, героїзму та мужності. Щиро бажаю вам міцного здоров’я, щастя, мирного неба над головою та довгих років життя! У 32-гу річницю виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан ми також згадуємо всіх, хто віддав життя, виконуючи свій військовий обов’язок. У тихій жалобі схиляємо голови перед їхньою світлою пам’яттю», - сказав у своєму слові Михайло Іванович.

У Стрижавській громаді проживають воїни, які у різні часи несли службу поза межами України. 25 наших земляків мають статус "афганців", ще 16 виконували миротворчу функцію на території інших держав, двоє працювали розмінувальниками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь