Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Стрижавській громаді затвердили Стратегію розвитку до 2030 року

Дата: 26.03.2021 12:21
Кількість переглядів: 959

25 березня на черговій 9 сесії 8 скликання голова територіальної громади Михайло Демченко презентував найважливіший документ у житті Стрижавської ТГ - Стратегію розвитку Стрижавської територіальної громади до 2030 року. 

«Цей документ — наш з вами дороговказ на найближчі 10 років. Він допомагатиме досягати поставлених цілей і грамотно розподіляти ресурси. 
Щоби ретельно прописати Стратегію, ми скористалися аналітикою: оцінили слабкі та сильні сторони, можливості і ризики нашої спільної території. Також відбулися зустрічі-обговорення з мешканцями різних населених пунктів. Нам було важливо, щоб інтереси кожного з вас було відображено у головному документі громади
», - наголосив Михайло Іванович. 

В Стратегії 3.0 визначено 4 ключові пріоритети: 
-    конкурентоспроможна громада зі стійкою економікою;
-    безпечна громада;
-    комфортна громада з високим рівнем якості життя;
-    розвинена інфраструктура на засадах сталого розвитку.

Селищний голова розповів, що враховуючи всі пропозиції та вимоги сьогодення виник стратегічний проєкт створити Модерний центр Стрижавки – простір для можливостей! Архітектурне поєднання ключових об’єктів інфраструктури селища (адміністративної будівлі селищної ради, Центру дозвілля зі спортивним комплексом) з оновленою площею, зеленими зонами та фотозоною.

Крім того, громада потребує - будівництва Центру безпеки, очищення русел річок Південний Буг, Десенка та Згар, капітальних ремонтів доріг загального користування місцевого значення  О-02-11-06 «Бруслинів-Стрижавка», С-02-03-21 «Стрижавка-Стадниця-Писарівка», будівництво системи каналізації в смт Стрижавка, ремонтів будинків культури в усіх населених пунктах громади, модернізації матеріально-технічної бази закладів освіти.
 

Голова територіальної громади Михайло Демченко у своєму виступі наголосив: «Вірю, що всі жителі будуть згуртовані через власну причетність до вирішення питань місцевого значення. Поступово втілюючи конкретні проєкти, виконуючи плани й програми розвитку, ми зможемо використовувати величезний потенціал території для створення громади, у якій хочеться працювати й жити!»
 

Стратегічний документ депутати підтримали одноголосно.
Аби підтримати громаду при ухваленні важливого документу на сесію завітали голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий та голова Вінницької районної ради Ігор Шутак.
Як зазначив Вячеслав Соколовий, нині Стрижавська громада об‘єднує 13 сіл, понад 22 тисячі мешканців. І кожен житель великої громади заслуговує на комфорт, доступні і якісні послуги, гарні умови й достойне життя.

 

Обласна Рада підтримує ухвалення Стратегій громадами, а також надає інформаційну і методичну підтримку у цьому процесі. Адже в центрі цих документів – інтереси та потреби мешканців, навколо чого уже планується і будується подальший розвиток територій. В умовах децентралізації й збільшених повноважень територіальних громад комплексні Стратегії розвитку стають надійним фундаментом для розвитку самих громад, – зазначив голова Вінницької обласної Ради.

Сесія селищної ради видалася максимально продуктивною. Загалом ухвалили 212 питань. Депутати розглянули та обговорили низку земельних питань, затвердили звіти про виконання сільських та селищних бюджетів, а також ухвалили рішення про участь у конкурсі Вінницької обласної ради «Комфортні громади». 

Відтепер у селищній раді працюватиме депутатська фракція Вінницької обласної організації політичної партії «Української стратегії Гройсмана» — 17 самоврядців на чолі з Миколою Захаревичем. Вони уже звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням сприяти вакцинації від COVID-19.

Депутатську групу політичної партії «ВО «Батьківщина» у селищній раді представлятимуть троє депутатів. Голова групи – Людмила Мазай.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь