Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Порушення тиші при проведенні ремонтних робіт в житлових будинках

Дата: 15.04.2021 16:49
Кількість переглядів: 543

Фото без описуПроводити ремонтні та будівельні роботи в житлових будинках, квартирах, без погодження з мешканцями будинку терміну початку і завершення робіт заборонено.

Законодавством України чітко встановлено, коли можна робити ремонт.

Будівельні, ремонтні та декоративні роботи в будні дні дозволяється проводити виключно з 08:00 до 21:00. Якщо будь-які гучні звуки будуть доноситися з квартири пізніше цього часу, сусіди мають право поскаржитися в поліцію на власника житла.

У вихідні та святкові дні закон забороняє проводити гучні роботи протягом цілої доби.

Якщо ви не хочете страждати через недосипання, варто вжити певні заходи для боротьби з порушниками:

1. Для початку спробуйте вирішити питання мирним шляхом, доброзичливо попросіть перестати шуміти.

2. Якщо співрозмовник відмовляється, повідомте про те, що в законі чітко зазначено, з якого часу можна робити ремонт і о котрій потрібно припинити, і якщо він не буде дотримуватися встановленого режиму, вам доведеться звернутися зі скаргою до правоохоронних органів.

3. Якщо не вдалося в спокійній обстановці вирішити ситуацію, телефонуйте в поліцію. Назвіться і поясніть суть проблеми, будьте наполегливі і добийтеся того, щоб за вказаним адресом прибули поліцейські.

4. Працівники поліції повинні зафіксувати порушення і оформити відповідний протокол. Даний документ варто уважно вивчити, перевірити достовірність зазначеної інформації, включаючи дату і час, адресу та інші відомості.

Для того щоб сусіди перестали порушувати тишу не тільки на 1 ніч, коли приїхала поліція, а в цілому на майбутнє, до них, як до порушників громадського порядку, органами поліції або судом можуть бути застосовані покарання, передбачені статтею 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Так, за порушення вимог закону та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші до винних осіб може бути застосоване покарання у вигляді попередження або штрафу в розмірі від 85 до 255 гривень.

Якщо ж протягом 1 року за тією ж особою, яка вчинила дії зазначені вище, буде зафіксовано ще одне таке ж порушення, то до порушника застосовується штраф у розмірі від 255 до 510 гривень з конфіскацією предмета вчинення правопорушення - джерела шуму (тобто звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші або без такої).

Якщо сусідом-порушником є не просто фізична особа, а підприємець або фірма, організація, підприємство, компанія, то розмір штрафу за перше порушення складає від 255 до 510 гривень; за повторне порушення протягом 1 року - від 850 до 2550 гривень з конфіскацією предмета вчинення правопорушення.

Також детальну інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги можна дізнатися, зателефонувавши за номером «гарячої лінії» системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). За згаданою «гарячою лінією» можна отримати консультацію з правових питань, дізнатися інформацію щодо актуальних адрес центрів та з’ясувати інші питання функціонування системи надання безоплатної правової допомоги.

Вінницький місцевий центр з надання безоплатної 
вторинної правової допомоги
21021, Україна, м. Вінниця, вул. Порика, 29
Телефон / факс:
 (0432) 56-01-80; 38 (098) 00 26 774, 38 (098) 67 87 593;

Email: vinnytsya1.vinnytsya@legalaid.vn.ua

Вінницьке бюро правової допомоги
м. Вінниця
вул. Хмельницьке шосе, 17
E-mail: 
vinnytske@legalaid.vn.ua
Тел.: (0432) 66-14-72

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь