Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Стрижавській громаді проведено штабне тренування органів управління цивільного захисту

Дата: 28.04.2021 16:24
Кількість переглядів: 944

Сьогодні, 28 квітня проведено спільне штабне тренування органів управління цивільного захисту Вінницького району та Стрижавської територіальної громади під керівництвом голови райдержадміністрації – голови районної комісії з питань ТЕБ та НС Віталія Урдзіка та голови Стрижавської селищної ради - голови селищної комісії з питань ТЕБ та НС Михайла Демченка.

Під час навчань відпрацювали дії органів управління та сил спеціалізованих служб цивільного захисту району та громади з організації евакуації населення при загрозі або виникненні надзвичайної ситуації на арсеналі  зберігання ракет та боєприпасів Міністерства оборони України.

До тренувань долучилися заступник голови райдержадміністрації, голова районної евакуаційної комісії Микола Чухрій, заступник Стрижавського селищного голови, голова евакуаційної комісії Світлана Лендя, заступник директора департаменту оборонної роботи цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами – начальник управління планування, оповіщення, ЦЗ, навчання населення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Сергій Дев’ятий; заступник начальника управління – начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності мережі пунктів управління Зоя Циркун та ін.

Зі вступним словом звернувся до учасників навчання голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко: «На жаль, в реальному житті ми приймали виклики з евакуації населення. У  2017 році засвоїли хороший урок, як нам потрібно діяти у випадку надзвичайної ситуації, коли на 48 арсеналі під Калинівкою горіли склади. Ця біда, яка сталася потребувала високої сконцентрованості і виконання всіма керівниками своїх функціональних обов’язків, тут йшла перевірка на все. Основне завдання, яке перед нами стояло  це зберегти життя і здоров’я наших людей і дітей, які там перебували. Ми впоралися з даною ситуацією. Тож нехай ці навчання не знадобляться нам в житті».

Учасники навчання заслухали доповіді керівників спеціалізованих служб про забезпечення, у разі необхідності, громади транспортом для евакуації населення, медичною допомогою, харчуванням та охороною громадського порядку.

Для організації евакуаційних заходів в Стрижавській громаді створено два збірних пункти евакуації в селах Дорожне та Медвідка, і один приймальний пункт на базі КЗ «Ліцей №1 смт Стрижавка Вінницького району Вінницької області».

Як працюють пункти збору та прийому евакуйованих учасники навчань ознайомилися на прикладі збірного пункту №1, який розгорнули в селі Дорожне, та пункті прийому евакуйованих №1, що знаходиться в Стрижавської школи-ліцею.

В зазначених пунктах організовано надання медичної допомоги особам, які її потребують, кімнати матері та дитини, а також залучені спеціалісти, які мають керувати ходом евакуації та прийомом евакуйованих, забезпечуватимуть евакуйованих продуктами харчування та товарами першої необхідності.

Для проведення раптової евакуації з початком вибуху боєприпасів створено два пункти посадки в автотранспорт за межами 5-ти км. зони: №1 для жителів с. Медвідка – на автодорозі «Медвідка – Лаврівка» біля мосту через річку Південний Буг на лівому березі і №2 для жителів с. Дорожне - на автотрасі М-21 Виступовичі – Могилів-Подільський» на площадці біля ресторану «Гостевія» для проведення раптової евакуації з початком вибуху боєзапасів.

Захист населення, яке проживає в 10-ти км. зоні «можливого ураження» с. Сосонка, селища Славне, частини смт Стрижавка, с. Лаврівка  та с. Тютюнники відбуватиметься методом укриття в захисних спорудах (найпростіших укриттях – підвалах, погребах тощо).  

Заступник директора департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергій Дев’ятий підбив підсумки навчань. Зазначив, що працівники відповідально віднеслись до цього. цього.

Для довідки

Головна мета тренування:

  • удосконалення навичок керівного складу органів управління ЦО району з організації захисту населення і територій від наслідків можливих надзвичайних ситуацій на арсеналі департаменту утилізації ракет та боєприпасів Збройних Сил України;
  • перевірка готовності сил і засобів цивільної оборони району до дій;
  • практичне відпрацювання питань оповіщення населення, зв’язку та взаємодії з військовою частиною;
  • створення та організація роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації;
  • розробка необхідних документів, визначення проблемних питань та шляхів їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь