Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем матері привітали багатодітних жінок, які отримали почесне звання «Мати-героїня»

Дата: 07.05.2021 08:23
Кількість переглядів: 1142

Фото без описуВ Україні жінка споконвіку асоціювалася з берегинею сім'ї. Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина — матір. Саме від неї залежить виховання дитини і саме мати прищеплює любов до рідної землі. Материнська любов надає сил і натхнення, які допомагають нам впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати успіху і здобувати нові перемоги.

Традиційно українські родини відзначають День Матері в кожну другу неділю травня, який вважається місяцем Пречистої Діви Марії. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва та допомоги. В травні, коли Природа-Мати виряджає свою Доню-Землю в пишному уборі весняних квітів у дорогу життя, праці та радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві й відзначають День Матері.

6 травня, Стрижавський селищний голова Михайло Демченко привітав багатодітних жінок, які отримали почесне звання «Мати-героїня»  та подякував за їх життєвий подвиг, побажав міцного здоров’я, щастя, радості від дітей, достатку та довгих років життя.

«Дякую Вам за те, що попри нелегкі будні, недоспані ночі, Ви дали дорогу в життя майбутньому нашої нації, бажаю Вам і Вашим родинам здоров’я, миру, довгих літ життя і Божого благословення», – зазначив Михайло Іванович.

Унікальною цінністю та надзвичайною гордістю України є багатодітні родини. Це особливі сім’ї, бо дітям змалечку прищеплюють людяність, любов до праці, вміння берегти та підтримувати найкращі українські сімейні традиції.

Продовжили привітання душевними піснями вокалісти Владислав Казьмірук, Олеся Московкіна, Евеліна Лендя.

Довідково:

З 2001 року почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі усиновлених. Враховується особистий внесок у виховання, створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Починаючи з 2016 року і до сьогоднішнього дня почесного звання «Мати-героїня» удостоєні 52 багатодітні матері Стрижавської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь