Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Стрижавській громаді вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Дата: 08.05.2021 20:48
Кількість переглядів: 609

Фото без описуСьогодні, 8 травня до Дня пам'яті та примирення в населених пунктах Стрижавської громади відбулося покладання квітів до меморіалів, пам’ятників та братських могил.

Участь у покладанні взяли Стрижавський  селищний голова Михайло Демченко, його заступниця Світлана Лендя, заступник голови Вінницької районної ради Григорій Дерун, ветерани, члени виконавчого комітету, працівники селищної ради, депутати та громадськість.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять, полеглих на фронтах воїнів, закатованих у фашистських концтаборах та знищених безневинно мирних українців.

Вся історія людства, на жаль, це історія війн. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. Весь світ щороку вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, жертв цієї страшної війни.

Друга світова війна в свої горнила втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Україна за кількістю втрат посідає третє місце. Без перебільшення можна говорити про те, що українські воїни відіграли у перемозі чи не найвирішальнішу роль.

День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) – це, без сумніву, надзвичайно важливі дати для Українського народу.

У ці пам’ятні дні надзвичайно важливо згадувати та вшановувати як ветеранів, так і усіх, хто постраждав від нацизму: дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

Пам’ятаємо. Перемагаємо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь