Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сформовано алгоритм запису освітян на вакцинацію від COVID-19

Дата: 17.05.2021 10:03
Кількість переглядів: 376

Відповідно до Дорожньої карти вакцинації від COVID-19 працівники сфери освіти є однією з пріоритетних груп, які потребують захисту від цієї хвороби. 

Тому вже з 14 квітня розпочалося щеплення освітян, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) у 2021 році, вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech. 

Їх вакцинують організовано, мобільними бригадами з імунізації. Список охочих вакцинуватися збирає керівник закладу освіти та передає його до департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та Київської міської адміністрації. Останні передають ці списки регіональним координаторам з вакцинації для подальшого планування графіку виїздів мобільних бригад. Після узгодження графіку координатори повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду мобільної бригади. 

Вакцинація інших працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. Цю вакцину використовуватимуть для щеплення освітян за рішенням оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я з протидії вакцинокерованим інфекціям. Україна очікує отримати вакцину Comirnaty у межах глобальної ініціативи COVAX найближчим часом.

Алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19:

  1. Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти повідомляють керівників своїх закладів про своє бажання щепитися проти COVID-19. 
  2. Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки охочих щепитися до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають ці списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних державних адміністрацій та Київської міської адміністрації.
  3. Керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  4. Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  5. Керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я обласних, Київської міської державних адміністрацій.
  6. Регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівників закладів освіти, які подали списки, про дату і час, коли мобільна бригада приїде до їхнього закладу для щеплення колективу. 
  7. Уточнені списки керівники мають надати до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку. 

Детальна інформація про особливості вакцинальної кампанії, типи вакцин та відповіді  на поширені запитання — на vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь