Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко взяв участь у координаційній раді з питань місцевого самоврядування

Дата: 19.05.2021 17:34
Кількість переглядів: 604

Сьогодні, 19 травня відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради, на порядку денному якого було питання «Про стан забезпечення населення територіальних громад області якісною питною водою та послугами з водопостачання і водовідведення».

Захід проходив у приміщенні комунального підприємства «Вінницяоблводоканал». Участь у ньому взяли голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, його перший заступник Володимир Кістіон, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, Стрижавський селищний голова Михайло Демченко, голови районних рад, сільські, селищні, міські голови, голови постійних комісій обласної Ради, начальник КП «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський, начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг Ілля Дяконович.

 Відкриваючи засідання Координаційної ради, Вячеслав Соколовий наголосив, що  питання питної води, забезпеченість водою та її якість нині –  глобальна світова проблема.

За його розпорядженням була створена робоча група, яка напрацьовує пропозиції до нової програми «Питна вода на 2021-2025 роки». Вячеслав Соколовий переконаний, що питання водопостачання, водовідведення, якості питної води має бути враховано у Стратегіях розвитку, які зараз ухвалюють у громадах.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов закликав   голів громад, звернути увагу на річки, свердловини та криниці на своїй території, на їхній стан, на необхідність відповідального поводження з водними ресурсами. За його словами, питання екології та здоров`я людей мають бути пріоритетними, зокрема – питання якості питної води.

Про якісний стан поверхневих та підземних вод у Вінницькій області присутніх поінформував начальник Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг Ілля Дяконович.

Збалансоване водокористування як пріоритетний напрям стратегічного розвитку територіальних громад області – стало темою виступу еколога-науковця Олександра Мудрака.

Керівник КП «Вінницяоблводоканал» Олександр Чернятинський ознайомив учасників засідання зі Стратегією розвитку підприємства до 2030 року.

За результатами засідання Координаційної ради було ухвалено низку рішень. Зокрема: рекомендувати голові облРади винести на розгляд чергової сесії проєкт рішення «Про Стратегію розвитку КП «Вінницяоблводоканал» на 2021-2030 роки»; рекомендувати облдержадміністрації розробити та подати на розгляд сесії облРади проєкт обласної програми «Питна вода» на 2021-2025 роки; районним, сільським, селищним та міським радам – провести інвентаризацію та паспортизацію водних об`єктів і споруд, сформувати перелік пріоритетних проєктів із забезпечення населених пунктів централізованим водопостачанням і водовідведенням та розробити та затвердити місцеві програми «Питна вода» на 2021-2025 роки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь