Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники Стрижавської територіальної громади долучилися до Всесвітнього дня вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:28
Кількість переглядів: 1175

Фото без описуТрадиційно у третій четвер травня серед українців всього світу проходить акція «Всесвітній день вишиванки». Долучитись до неї у цей день може кожен охочий, просто одягнувши вишиту сорочку на роботу чи до навчального закладу. З роками День вишиванки перетворився на самобутнє свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

До всесвітнього флешмобу долучилися й працівники Стрижавської територіальної громади. Розмаїття вишитих сорочок, суконь та елементів національного одягу створило святковий настрій на території громади. Працівники селищної ради у такий спосіб виражають свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

«Вишиванка — наш унікальний національний код, частина неповторної культурної спадщини. Кожне село рідної Стрижавської громади має свою особливу традицію оздоблення, яку шануємо і прагнемо зберегти для наших дітей. Вдягнувши сьогодні такий різний за технікою і кольорами одяг, ми з вами створили спільне яскраве полотно. Дякую за готовність єднатися! З Міжнародним днем вишиванки, дорога громадо!», – висловився голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь