Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники Стрижавської територіальної громади долучилися до Всесвітнього дня вишиванки

Дата: 20.05.2021 15:28
Кількість переглядів: 1214

Фото без описуТрадиційно у третій четвер травня серед українців всього світу проходить акція «Всесвітній день вишиванки». Долучитись до неї у цей день може кожен охочий, просто одягнувши вишиту сорочку на роботу чи до навчального закладу. З роками День вишиванки перетворився на самобутнє свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

До всесвітнього флешмобу долучилися й працівники Стрижавської територіальної громади. Розмаїття вишитих сорочок, суконь та елементів національного одягу створило святковий настрій на території громади. Працівники селищної ради у такий спосіб виражають свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість.

«Вишиванка — наш унікальний національний код, частина неповторної культурної спадщини. Кожне село рідної Стрижавської громади має свою особливу традицію оздоблення, яку шануємо і прагнемо зберегти для наших дітей. Вдягнувши сьогодні такий різний за технікою і кольорами одяг, ми з вами створили спільне яскраве полотно. Дякую за готовність єднатися! З Міжнародним днем вишиванки, дорога громадо!», – висловився голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь