Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили, як допомогти постраждалим від домашнього насильства

Дата: 26.05.2021 16:24
Кількість переглядів: 726

Нещодавно працівниками обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства при Вінницькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  було проведено навчання для працівників соціальних служб Стрижавської селищної ради, старост сіл, що входять до Стрижавської територіальної громади та працівників дотичних служб. Обговорили створення умов для запобігання сімейному насильству, умови розвитку мережі спеціалізованих послуг, а саме: створення мобільних бригад на місцях і розробки системи навчання спеціалістів.

Мобільна бригада – це спеціалізована служба підтримки людей, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Основними її завданнями є реагування та надання соціально-психологічної допомоги постраждалим, зокрема, шляхом кризового та екстреного втручання. Також – інформування щодо медичних, соціальних, психологічних, правових послуг, які люди можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо діяльності інших спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Послуги мобільної бригади безкоштовні.

Варто зазначити, що домашнє насильство є одною з найгостріших соціальних проблем, від якої страждають як жінки, так і чоловіки. Найбільш вразливими є жінки та діти. У групі підвищеного ризику потрапляння у ситуацію насильства знаходяться особи з інвалідністю, похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки з сільської місцевості. Щороку майже 2 мільйони українок потерпають від домашнього насильства. За сумною статистикою – це кожна четверта сім’я в Україні.

В ході роботи провідні фахівці із соціальної роботи Тетяна Бойко та Оксана Чорнобай ознайомили учасників із діяльністю спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, що працюють у Вінницькій області, та з нормативно-правовими актами, які унормовують взаємодію суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Учасникам заходу наголошено, що крім попередження та захисту постраждалих осіб, невід’ємним елементом механізму протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі є розвиток системи допомоги, зокрема шляхом розбудови системи соціальних послуг для таких осіб.

За допомогою до працівників Обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:

  •  068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);
  • 097 578 82 89 (психолог);
  •  Viber: 097 578 82 89.

???? Консультації надаються з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 год, в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь