Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Стрижавської громади

Дата: 05.06.2021 09:28
Кількість переглядів: 833

Фото без описуНавчання дітей безпеки, правилам поводження з вогнем починається з раннього дитинства. Рятувальники – це ті люди, які своїм фахом обрали надзвичайно шляхетну справу – оберігати людське життя від надзвичайних ситуацій

Ось тому на базі Сосонського ліцею відбулась інформаційно-навчальна зустріч учнів  громади з працівниками Вінницького районного сектору ГУ ДСНС України. Окрім учнів Сосонського ліцею було запрошено учнів Стрижавського, Пеньківського, Мізяківсько-Хутірського ліцеїв та  Переорської, Лаврівської гімназії.

На захід завітали голова Стрижавької територіальної громади Михайло Демченко, його заступник Світлана Лендя, староста на території населеного пункту села Сосонка Микола Демченко, начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлана Томусяк, працівники Вінницького районного сектору ГУ ДСНС України та працівники освітніх закладів Стрижавської територіальної громади.

Фахівці ДСНС не припиняють навчати підростаюче покоління правилам безпеки життєдіяльності. Зокрема, рятувальники поступово відновлюють проведення Всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Звичайно всі профілактичні заходи проводяться з дотриманням карантинних вимог.   

Учнівська агітбригада «Сосонський батальйон» підготував для усіх присутніх цікаві театральні номери та танцювальний флешмоб. У формі гри дітлахи показали як потрібно дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та на природі, а також дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.

На подвір’ї навчального закладу на учнів вже чекали бійці ДСНС на пожежному автомобілі, щоб розповісти про свою повсякденну роботу та показати спорядження, за допомогою якого вони рятують людей, майно та території. Кожен із дітей мав змогу особисто подивитися спорядження рятувальників аби відчути себе справжнім вогнеборцем та сісти за кермо автомобіля.

Дітвора відчутно заскучала за подібним спілкуванням та заходами під час карантину. Саме тому інтерес та активність школярів були цього дня підвищеними. Рятувальники, у свою чергу, відповідали на усі питання, які цікавили підростаюче покоління та закликали не додавати роботи пожежно-рятувальним підрозділам під час літніх канікул.

Після закінчення свята, кожен учень зміг відчути себе частинкою рятувальної команди, доторкнутись до речей рятувальників, а  також зробити пам’ятні фотографії.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь