Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято Івана Купала об’єднало більше 5 тисяч жителів Стрижавської громади

Дата: 09.07.2021 17:00
Кількість переглядів: 1726

6-7 липня купальське свято почало об’єднувати села Стрижавської громади. Одразу в чотирьох старостинських округах та в центрі селища Стрижавка на березі річки Південний Буг лунали пісні, варилася запашна рибна юшка, до ночі тривали розмови. Для жителів Пеньківки, Підлісного, Супрунова, Бруслинівки, Мізяківських Хуторів, Переорків, Тютюнників та Сосонки, Стрижавки і Славного, а також Лаврівки, Медвідки й Дорожного це був вечір обрядів та творчості.

Голова територіальної громади Михайло Демченко привітав жителів сіл та гостей з народним святом Івана Купала. «Я щиро відчував атмосферу спілкування в кожному селі те селищі, ваш запальний настрій і радість від нагоди побути разом з громадою.  Звичаї об’єднують, тож ми всі відпочили душею. Ми усі заскучали за живим спілкуванням, за виступами наших дітей, аматорських колективів. За щоденними клопотами ми забуваємо відпочивати, тому спільно з виконавчим апаратом селищної ради, депутатами та місцевими підприємцями вирішили зробити свято для людей, - наголосив селищний голова. - Нехай це свято подарує вам нові думки, нові ідеї, враження та мрії. Нехай Іван Купало наповнить ваше життя свіжістю, як і цей прекрасний літній день. Веселого настрою, незабутніх емоцій, міцного здоров’я», - сказав у своєму вітальному слові Михайло Демченко. Голова громади подякував усім, хто приймав активну участь в організації свят.

Потішили виступами місцеві колективи та гості свята – ансамбль «Водограй». На всіх присутніх гостей чекали цікаві ігри та конкурси, запальна дискотека, традиційне купальське вогнище та частування смачною безкоштовною польовою кухнею.  Загалом більше 5 тисяч жителів усієї громади побували на святі Івана Купала.

Усі охочі мали можливість покататися на конях в Лаврівці, для дітей була організована програма «мильних бульбашок», батути та надувні гірки. Художниці фейс-арту розмальовували дітей на обличчі та тілі.  Кожен міг зробити фото на пам'ять біля тематичних фото зон.

Найбільше оплесків дісталося переможцям безкоштовної лотереї із призами й суперпризами. В кожному селі розігрувалися однакові призи – це навушники, фен, чайник, набір посуду, сковорідка, міксер, праска, пилосос, мультиварка, велосипед, телефон, холодильник та телевізор. Дорослі раділи перемозі так само щиро, як і діти.

Масу емоцій розділили разом із переможцями безпрограшної лотереї! Нехай призи та суперпризи додадуть їм приємного настрою посеред буднів, яскравих згадок про цьогорічне свято та зроблять ваш побут більш зручним.

Родзинкою всього свята стало неперевершене вогняне шоу народного театр-студії циркової та трюкової пластики «У-ВЕЙ» смт Стрижавка, які залишили в душі кожного безліч позитивних емоцій та вражень!

Апофеозом свята стало купальське вогнище, аби магічною силою вогню очиститися від усякої скверни.

Бережімо наші традиції!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь