Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Переорки відсвяткували 595 річницю (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 22.07.2021 21:37
Кількість переглядів: 2713

Фото без опису21 липня мешканці Переорок святкували День села та храмове свято Ікони Казанської Божої Матері. Саме в цей день з’їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу та отримали цінні батьківські поради.

На свято завітали заступник селищного голови Світлана Лендя, секретар Стрижавської селищної ради Валентина Медведська, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Олеся Марцинюк, начальник  управління культури та креативних індустрій департаменту гуманітарної політики ОДА Ольга Дернова та заступник директора обласного центру народної творчості Наталя Назарець, староста на території населених пунктів сіл Мізяківські Хутори, Тютюнники та Переорки Людмила Панасюк, адміністрація Стрижавської селищної ради, депутатський корпус та члени виконкому.

Розпочав концерт  народний художній колектив України ансамбль «Радість» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім.Лялі Ратушної, керівник Віктор Бойко з українським танцем «Гопак». Вокальними та хореографічними номерами жителів села та гостей радували колективи Стрижавської територіальної громади та інших громад Вінницької області

З вітальним словом до переорчан звернулися заступник селищного голови Світлана Лендя, секретар селищної ради Валентина Медведська,  староста Людмила Панасюк, депутат Стрижавської селищної ради, директор ТОВ Виробнича компанія «Справа» Олександр Кошелєв та депутат селищної ради Галина Малиновська. Вони привітали людей з храмовим святом та Днем села. Побажали процвітання, розвитку та подальших успіхів.

Керівництво селищної ради від імені голови Стрижавської територіальної громади Михайла Демченка привітали жителів села зі святом. Побажали здоров’я, щастя та добробуту кожній родині. Вірити у свої сили, творити, радіти і жити на благо кожної родини, нашої громади та України. Також вручили подарунок – акустичну систему (колонку) для проведення різних заходів у селі.

Окрім святкування Дня села, свій 5-ий ювілей відзначив аматорський вокальний жіночий ансамбль «Жартівниці» філії КЗ «Центр розвитку культури та дозвілля» села Переорки (керівник Віктор Ковальчук).  Колектив утворений в липні 2016 року. В репертуарі є пісні різних жанрів, співають як під музичний супровід так і під фонограму. Найчастіше це веселі гумористичні пісні до яких підбирають гумористичні підводки. Колектив приймав участь у фестивалях та конкурсах що проходили не лише у Вінницькій, а й в інших областях. Зокрема були на фестивалі "Борщу" в ТЕАТРІ НА ГОРОДІ Ганни Секрет, лісапет Фест в с.П'ятничани Хмельницької області,  виступали на сцені біля головної ялинки м. Вінниці. Приймали участь в концертах районного значення. Мають безліч грамот та нагород.

Під час урочистостей хлопцям та дівчатам, які відстоюють цілісність нашої країни було вручено матеріальну допомогу.

Кожен мав можливість сфотографуватися біля тематичних фото зон. А також посмакувати безкоштовною польовою кухнею.

Свято для переорчан відбулося за підтримки виконавчого комітету Стрижавської селищної ради, депутата Стрижавської селищної ради, директора ТОВ Виробнича компанія «Справа» Олександра Кошелєва та депутата селищної ради Галини Малиновської.

Завершилася концертна програма розіграшем безкоштовної лотереї, де було розіграно безліч призів та святковим феєрверком.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь