Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко взяв участь у серпневій конференції педагогічних працівників закладів освіти

Дата: 02.09.2021 14:41
Кількість переглядів: 693

Фото без опису30 серпня 2021 року відбулася серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Стрижавської територіальної громади, у  якій взяли участь Стрижавський селищний голова Михайло Демченко та його заступник Світлана Лендя.

Обговорювали зміни в освітній галузі, презентували досягнення, визначали напрямки та пріоритети розвитку.

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлани Томусяк підвела підсумки роботи закладів освіти громади  в  2020 - 2021 навчальному році та окреслила основні завдання на 2021-2022 навчальний рік.

Селищний голова Михайло Демченко зазначив, що сприятиме зміцненню матеріально-технічної бази освітніх закладів та розвитку позашкільної освіти. Наголосив, що педагоги – це одна з пріоритетних груп, які потребують захисту від коронавірусної хвороби, тому вакцинація – це єдиний спосіб вберегти себе та оточуючих від небезпеки захворіти на COVID-19. Подякував вчителям за наполегливу роботу, побажав педагогам  творчої наснаги, нових здобутків і перемог.

Під час доповіді начальника відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлани Томусяк увагу було зосереджено на початку нового навчального року та оновлення матеріально-технічної бази.

Зокрема в чотирьох закладах проводились ремонтні роботи харчоблоків: КЗ «Ліцей №1 смт.Стрижавка», КЗ «Ліцей №2 смт.Стрижавка», КЗ «Пеньківський ліцей», КЗ «Мізяківсько-Хутірський ліцей» (загальна вартість робіт – більше 1 млн. 300 тис. грн.).

На проведення поточних робіт в закладах загальної середньої освіти з місцевого бюджету на 2021 рік виділено кошти в сумі 1 215 000,00 грн.

Велику увагу приділяється інклюзивній освіті, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом. З метою надання освітніх послуг дітям з інвалідністю, заключено договір між Стрижавською селищною радою та комунальною установою «Інклюзивно –ресурсний центр» Якушинецької сільської ради.

На підтримку проекту НУШ, з державного бюджету виділено кошти в сумі 143 тис. 618 грн., із селищної ради виділено співфінансування в розмірі 10%.

Кошти будуть спрямовані на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання.

У cерпні 2021 року для закладів загальної середньої освіти Стрижавської селищної ради виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи. Тому для повноцінного функціонування дошкільної освіти були виділені кошти в сумі 670 тис. грн.

Спорт залишається одним з пріоритетних напрямів. Було встановлено футбольні ворота на стадіонах смт Стрижавка та с. Мізяківські Хутори на загальну суму 80 тис. грн. Здійснено заміну спортивних сидінь на стадіоні в смт Стрижавці, вартість робіт склала 190 тис.грн.

Проєкт "Спортивний майданчик - запорука здорового покоління" с. Мізяківські Хутори став переможцем конкурсу Вінницької обласної Ради "Комфортні громади". На будівництво спортивного майданчика на території Комунального закладу «Мізяківсько-Хутірський ліцей Вінницького району Вінницької області» виділено 350 тис. грн. з обласного бюджету, з бюджету селищної ради 150 тис.грн.

Світлана Михайлівна зазначила, що відділ освіти став ініціатором створення Молодіжної ради при Стрижавській селищній раді, яка є консультативно-дорадчим органом з питань молодіжної політики. Незабаром планується засідання ініціативної групи щодо організації та проведення установчих зборів.

Також керівник відділу проінформувала про плани та перспективи подальшої діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь