Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко взяв участь у серпневій конференції педагогічних працівників закладів освіти

Дата: 02.09.2021 14:41
Кількість переглядів: 685

Фото без опису30 серпня 2021 року відбулася серпнева конференція педагогічних працівників закладів освіти Стрижавської територіальної громади, у  якій взяли участь Стрижавський селищний голова Михайло Демченко та його заступник Світлана Лендя.

Обговорювали зміни в освітній галузі, презентували досягнення, визначали напрямки та пріоритети розвитку.

Начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлани Томусяк підвела підсумки роботи закладів освіти громади  в  2020 - 2021 навчальному році та окреслила основні завдання на 2021-2022 навчальний рік.

Селищний голова Михайло Демченко зазначив, що сприятиме зміцненню матеріально-технічної бази освітніх закладів та розвитку позашкільної освіти. Наголосив, що педагоги – це одна з пріоритетних груп, які потребують захисту від коронавірусної хвороби, тому вакцинація – це єдиний спосіб вберегти себе та оточуючих від небезпеки захворіти на COVID-19. Подякував вчителям за наполегливу роботу, побажав педагогам  творчої наснаги, нових здобутків і перемог.

Під час доповіді начальника відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради Світлани Томусяк увагу було зосереджено на початку нового навчального року та оновлення матеріально-технічної бази.

Зокрема в чотирьох закладах проводились ремонтні роботи харчоблоків: КЗ «Ліцей №1 смт.Стрижавка», КЗ «Ліцей №2 смт.Стрижавка», КЗ «Пеньківський ліцей», КЗ «Мізяківсько-Хутірський ліцей» (загальна вартість робіт – більше 1 млн. 300 тис. грн.).

На проведення поточних робіт в закладах загальної середньої освіти з місцевого бюджету на 2021 рік виділено кошти в сумі 1 215 000,00 грн.

Велику увагу приділяється інклюзивній освіті, щоб всі учні без виключення навчалися і проводили час разом. З метою надання освітніх послуг дітям з інвалідністю, заключено договір між Стрижавською селищною радою та комунальною установою «Інклюзивно –ресурсний центр» Якушинецької сільської ради.

На підтримку проекту НУШ, з державного бюджету виділено кошти в сумі 143 тис. 618 грн., із селищної ради виділено співфінансування в розмірі 10%.

Кошти будуть спрямовані на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів, засобів навчання.

У cерпні 2021 року для закладів загальної середньої освіти Стрижавської селищної ради виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Дошкільна освіта є важливим етапом для цілісного розвитку дитини. Нині її зміст органічно пов’язаний з ідеями Нової української школи: він забезпечує наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах шкільної реформи. Тому для повноцінного функціонування дошкільної освіти були виділені кошти в сумі 670 тис. грн.

Спорт залишається одним з пріоритетних напрямів. Було встановлено футбольні ворота на стадіонах смт Стрижавка та с. Мізяківські Хутори на загальну суму 80 тис. грн. Здійснено заміну спортивних сидінь на стадіоні в смт Стрижавці, вартість робіт склала 190 тис.грн.

Проєкт "Спортивний майданчик - запорука здорового покоління" с. Мізяківські Хутори став переможцем конкурсу Вінницької обласної Ради "Комфортні громади". На будівництво спортивного майданчика на території Комунального закладу «Мізяківсько-Хутірський ліцей Вінницького району Вінницької області» виділено 350 тис. грн. з обласного бюджету, з бюджету селищної ради 150 тис.грн.

Світлана Михайлівна зазначила, що відділ освіти став ініціатором створення Молодіжної ради при Стрижавській селищній раді, яка є консультативно-дорадчим органом з питань молодіжної політики. Незабаром планується засідання ініціативної групи щодо організації та проведення установчих зборів.

Також керівник відділу проінформувала про плани та перспективи подальшої діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь