Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчальне заняття з організації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій

Дата: 23.09.2021 14:36
Кількість переглядів: 594

Фото без опису21 вересня 2021 року фахівцями Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької ОДА на базі Стрижавської територіальної громади було проведено навчальне заняття з головами територіальних громад та керівниками (фахівцями) їхніх структурних підрозділів з питань цивільного захисту Вінницького району на тему «Організація заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирних час та в особливий період».

Голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко звертаючись до учасників навчань зазначив: «Завдяки таким навчанням, налагоджується та практично відпрацьовується взаємодія, щоб ефективніше надавати допомогу під час реальних подій, мати чіткий алгоритм дій у мирний час та в особливий період. Події, які стались у 2017 році в м. Калинівка, навчили нас як потрібно діяти у надзвичайних ситуаціях. Досвід показав, що у скрутні хвилини потрібно об’єднатися, згуртуватися, діяти злагоджено та без паніки».

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Вовченко визначив основні завдання та цілі, що плануються до відпрацювання в ході навчання та довів законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту; завдання і функції структурного підрозділу з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації та в територіальній громаді.

Начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності  мережі пунктів управління Зоя Циркун довела інформацію щодо планування діяльності підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок; організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей; підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях органів управління і сил цивільного захисту та навчання населення діям у НС; організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництво роботами з їх ліквідації

Головним спеціалістом відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Ігорем Голдибаном роз’яснено питання укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних  та найпростіших укриттях,  спорудах подвійного призначення).

На високому професійному рівні керівним та викладацьким складом Стрижавського ліцею №1 відпрацьовано практичне питання щодо розгортання приймального пункту евакуації, організації життєзабезпечення евакуйованого населення; керівним та педагогічним складом Стрижавського ліцею №2 ознайомлено присутніх із побудовою та обладнанням найпростішого укриття, а також підготовленим приміщенням до укриття населення.

Поставлені навчальні цілі були досягнуті, з’ясовано проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період і опрацьовані шляхи їх вирішення. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь