Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Навчальне заняття з організації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій

Дата: 23.09.2021 14:36
Кількість переглядів: 574

21 вересня 2021 року фахівцями Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Вінницької ОДА на базі Стрижавської територіальної громади було проведено навчальне заняття з головами територіальних громад та керівниками (фахівцями) їхніх структурних підрозділів з питань цивільного захисту Вінницького району на тему «Організація заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирних час та в особливий період».

Голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко звертаючись до учасників навчань зазначив: «Завдяки таким навчанням, налагоджується та практично відпрацьовується взаємодія, щоб ефективніше надавати допомогу під час реальних подій, мати чіткий алгоритм дій у мирний час та в особливий період. Події, які стались у 2017 році в м. Калинівка, навчили нас як потрібно діяти у надзвичайних ситуаціях. Досвід показав, що у скрутні хвилини потрібно об’єднатися, згуртуватися, діяти злагоджено та без паніки».

Директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Вовченко визначив основні завдання та цілі, що плануються до відпрацювання в ході навчання та довів законодавчі та інші нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту; завдання і функції структурного підрозділу з питань цивільного захисту місцевої державної адміністрації та в територіальній громаді.

Начальник відділу планування, оповіщення та забезпечення діяльності  мережі пунктів управління Зоя Циркун довела інформацію щодо планування діяльності підсистеми ЄДС ЦЗ та її ланок; організації заходів з евакуації людей, матеріальних і культурних цінностей; підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях органів управління і сил цивільного захисту та навчання населення діям у НС; організації реагування на надзвичайні ситуації та керівництво роботами з їх ліквідації

Головним спеціалістом відділу цивільного захисту, організації навчання населення та інформаційної взаємодії Ігорем Голдибаном роз’яснено питання укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту (сховищах, протирадіаційних  та найпростіших укриттях,  спорудах подвійного призначення).

На високому професійному рівні керівним та викладацьким складом Стрижавського ліцею №1 відпрацьовано практичне питання щодо розгортання приймального пункту евакуації, організації життєзабезпечення евакуйованого населення; керівним та педагогічним складом Стрижавського ліцею №2 ознайомлено присутніх із побудовою та обладнанням найпростішого укриття, а також підготовленим приміщенням до укриття населення.

Поставлені навчальні цілі були досягнуті, з’ясовано проблемні питання з виконання завдань в умовах ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій мирного часу та в особливий період і опрацьовані шляхи їх вирішення. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь