Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Село Мізяківські Хутори відсвяткувало 615-річницю свого заснування (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Дата: 23.09.2021 18:59
Кількість переглядів: 1358

Кожне село має свою давню історію. Не виключенням є і Мізяківські Хутори. Історія їх багата й цікава. Тут традиції та звичаї предків передаються з покоління в покоління.

21 вересня – у велике християнське свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке в народі називають Друга Пречиста, мешканці села Мізяківські Хутори святкували 615-річницю заснування села.

Привітати жителів із Днем народження населеного пункту завітали почесні гості голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, його заступник Світлана Лендя, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Олеся Марцинюк, староста на території населених пунктів сіл Мізяківські Хутори, Тютюнники, Переорки Людмила Панасюк, старости Ірина Лісова та Яна Пушечнікова, працівники та депутати Стрижавської селищної ради, підприємці.  

У своєму вітальному слові голова територіальної громади Михайло Демченко зазначив: «Усі здобутки громади були б неможливими без щирих, гостинних, щедрих і талановитих жителів, які своєю самовідданою працею й теплом сердець примножують його славу, зберігають традиції та передають у спадок прийдешнім поколінням. У нас попереду надзвичайно багато викликів і сьогодні розробляються проєкти, які в майбутньому ми втілимо в життя. Разом із командою ми працюємо на благо розвитку територіальної громади. У нас обов’язково усе вийде, адже усі ми хочемо, щоб наша громада процвітала. Бажаю усім міцного здоров’я, успіхів та благополуччя. Слава нашим людям! Слава Україні!». Михайло Демченко закликав жителів громади вакцинуватися, щоб захистити себе та свої близьких.

Вокальними та хореографічними номерами жителів села та гостей радували аматори художньої самодіяльності Стрижавської територіальної громади та зразковий танцювальний колектив народного танцю «Квіти Поділля» та народний аматорський вокальний ансамбль «З роси й води» м.Вінниці.

В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей у центральному парку біля будинку культури . На народні гуляння зібралися чи не всі жителі – від малого до великого. Розваг вистачало для кожного, адже упродовж свята були розміщені різні локації. Малеча гарно проводила час на дитячій галявині, де було влаштовано чимало розваг: батути, надувна гірка та аквагрім. Галасливий ярмарок закликав хуторян та гостей до своїх багато заставлених зі смаком оформлених локацій. Тут кожен міг придбати товар до вподоби. Працівники культури підготували виставки майстрів народного мистецтва.  Також, усі охочі могли почастувати смачною польовою кухнею.  

Святковий захід видався урочистим та веселим, сповненим посмішками, гумором та позитивними емоціями.

Завершилася концертна програма розіграшем безкоштовної лотереї, де було розіграно безліч призів та святковим феєрверком.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь