Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Захисників та захисниць України привітали зі святом

Дата: 15.10.2021 10:18
Кількість переглядів: 494

Фото без опису14 жовтня – важлива дата, яка поєднує в собі чотири великі свята: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисників та захисниць України та 79-у річницю створення Української повстанської армії (УПА).

Це свято пам’яті про наших гордих предків, які пером і словом, вогнем і мечем боролись за право на незалежність рідної країни, свято вшанування козацької доблесті і відваги, свято подяки ветеранам Другої світової, які воювали за свою землю. І, нарешті це день всіх героїв сучасності, які мужньо захищають кордони України.

На свято завітали голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, учасники АТО, депутати та члени виконавчого комітету, начальники відділів та директори комунальних закладів Стрижавської селищної ради.

«Коли у 2014-му ми вперше стикнулись із збройною агресією на сході, мусили швидко відновлювати боєздатність армії. На фронт пішли кадрові військові, добровольці, медики, волонтери. Кожен і кожна, незалежно від статі, віку чи досвіду, взялися захищати кордони України. Виявляючи неймовірну силу духу та хоробрість, захисники і захисниці зберегли нам рідну землю. Вони досі стримують ворога, щоб ми могли розвивати країну та будувати її майбутнє тут, на мирній території, - зазначив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, - на жаль, чимало земляків вже ніколи не повернуться додому з фронтових доріг. Давайте шанувати і пам’ятати їхній подвиг, підтримувати їхніх рідних! Не забуваймо дякувати живим за мир! Низький уклін усім, хто захищає цілісність держави!»

Стрижавською селищною радою виплачено грошову винагороду 316 учасникам бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять воїнів, славних синів та дочок України, котрі полягли в боях за Незалежну та єдину Україну, поклавши своє життя заради миру та спокою в Україні. На завершення усі присутні поклали квіти до пам’ятника великої вітчизняної війни та стели загиблому воїну АТО - Хитрику Генадію Васильовичу. 

Урочистості супроводжувались тематичною концертною програмою, підготовленою  аматорськими художніми колективами та солістами Центру розвитку культури та дозвілля Стрижавської селищної ради.

Схиляємо голови перед мужністю Героїв, які віддали життя, захищаючи Україну. Дякуємо за відвагу, мужність і героїзм тим,  хто пройшов горнило війни та залишився живим.

Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь