Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники Стрижавської селищної ради долучились до мовчазної акції "Хода за свободу"

Дата: 20.10.2021 15:22
Кількість переглядів: 854

У Вінниці відбулася «Хода за свободу» з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначають 18 жовтня. Учасники акції пройшли мовчазною ходою середмістям, аби привернути увагу перехожих до проблеми сучасного рабства.

Це мирна хода, яку організовують у світі вже вісім років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Мета акції - підвищити рівень обізнаності населення щодо цієї проблеми та пояснити людям, як не стати жертвою торговців людьми.

«В цей день по всій Європі люди у чорному одязі і з чорними парасольками, вишиковуються в колони і йдуть центрами міст, аби привернути увагу громадськості до цієї великої проблеми. Щоб люди не думали, що торгівля людьми – це щось таке, що від нас далеко. Чорна парасоля символізує захист людей, які потерпають від злочинних дій, пов'язаних з торгівлею людьми», - зазначила керівниця громадської організації «Прогресивні жінки» Наталія Козлова.

На Європейській площі зібралися громадські активісти, представники влади, правоохоронці та небайдужі вінничани. Під час заходу присутні розгорнули плакати з написами «Протидій торгівлі людьми». Вони пройшли мовчазною ходою головною вулицею міста.

До акції також доєднались працівники відділу соціального захисту та соціального забезпечення населення Стрижавської селищної ради.

«Для того, щоб зменшити кількість постраждалих, ми постійно проводимо інформаційно-просвітницькі акції. Розповідаємо людям, що потрібно знати, аби не потрапити в шахрайські схеми торгівлі людьми», - наголосила керівниця громадської організації «Джерело Надії» Алла Студілко.

Від шахрайських схем торговців людьми постраждала не одна сотня українців. Немало серед них і вінничан. Вінницький міський центр соціальних служб надає допомогу 61 такій людині.

Аби не стати жертвою торгівлі людьми, організатори заходу закликають вінничан перевіряти усю інформацію про роботодавця, працевлаштовуватись лише офіційно, не підписувати документи незрозумілою мовою та не віддавати паспорт стороннім особам.

Тим, хто постраждав від шахрайських схем торговців людьми, допоможуть у Вінницькому міському центрі соціальних служб, який знаходиться за адресою: вул. Соборна, 50. Телефон: 67-04-60



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь