Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дитинство без насильства

Дата: 30.11.2021 11:43
Кількість переглядів: 736

Фото без описуВ рамках запланованих заходів «16 днів проти насильства» 26.11.2021 року представниками служби у справах дітей Стрижавської селищної ради та сектором ювенальної превенції ВП Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області проведено захід «Дитинство без насильства».

Під час заходу було відвідано дітей Стрижавської територіальної громади, які постраждали від домашнього насильства зі сторони батьків.

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.

 

Українським законодавством положення Конвенції розвинені в Сімейному кодексі і Законах України. Насильство над дітьми в сім'ї заслуговує окремого розгляду, оскільки діти, особливо в молодшому віці, є особливо вразливими і беззахисними і вимагають для свого повноцінного розвитку спеціальної уваги і турботи. Над дитиною можуть надаватися ті ж види насильства, що і над дорослою людиною – фізичне, сексуальне, психологічне та економічне.

 

Така поведінка батьків або осіб, які їх замінюють, підпадає під дію статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу за ухилення від виконання передбачених законом обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей. У більш важких випадках такі дії або бездіяльність можуть кваліфікуватися за статтею 166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».

 

Дитина особливо вразлива і має обмежені можливості захистити себе від насильницьких дій, тому наслідки таких дій можуть бути для дитини значно важчими, ніж для дорослої людини, оскільки дитина знаходиться в процесі формування, як фізичного, так і розумового.

 

Більшість батьків замислюються, чи правильно вони себе ведуть з дитиною. Звичайно, немає ідеальних батьків. Всі вони мають труднощі й іноді не впевнені, чи добре виховують своїх дітей. Однією з проблем, яка найбільше турбує батьків, є питання поведінки: що потрібно зробити, щоб діти поводилися добре? Головне - подавайте дітям приклад гарної поведінки, вибирайте виховання без побиття та крику, прислухайтеся до того, що говорить ваша дитина, і - пам'ятайте, що любов є найважливішою потребою усіх дітей і однією з основних передумов позитивної поведінки дитини.

 

Про факти жорстокого поводження з дітьми, або реальної загрози їх вчинення, повідомляйте в службу у справах дітей Стрижавської селищної ради.

Наша адреса: смт Стрижавка, вул. 40-річчя Перемоги, буд. 7 . тел. 58-52-96



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь