Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Стрижавській громаді впроваджено геоінформаційну систему

Дата: 01.02.2022 16:09
Кількість переглядів: 795

Фото без описуЦими днями відбулася презентація геоінформаційної системи для Стрижавської територіальної громади.

В презентації взяли участь: голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, голова Іванівської територіальної громади Михайло Кулик, директор міського КП «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури» Олег Брижань, його заступник, начальник відділу землевпорядних робіт та оцінки земель Валентина Проценко, інженер-землевпорядник підприємства Юлія Крищук а також працівники структурних підрозділів селищної ради.

Розробник геоінформаційної системи для Стрижавської територіальної громади - комунальне підприємство «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури».

Відтепер громада матиме геоінформаційну систему на базі безкоштовного програмного забезпечення з відкритим кодом QGIS. Створено тематичні карти за наданою інформацією Стрижавської територіальної громади та отриманої із відкритих джерел.

На базі отриманих даних із геоінформаційної системи було проведено інвентаризацію польових доріг та внесено в кадастр 224 ділянки враховуючи тематичні карти про обробку полів суб’єктами господарювання.

За результатами аналізу землекористування на території громади та визначення ризиків пов’язаних із недоотриманнями бюджету територіальної громади (самозахоплення с/г земель, тіньова оренда, не проінвентаризовані земельні ділянки комунальної власності) за попередніми оцінками потенційна сума втрат для місцевого бюджету Стрижавської територіальної громади - 1 500 000 грн в рік.

Для довідки:

Геоінформаційна система територіальної громади – це інноваційна розробка спеціалістів у галузі картографії, головне завдання якої – забезпечення цілеспрямованого та комфортного управління земельними ресурсами. Завдяки гнучкій базі даних геоінформаційна система (ГІС) є найефективнішим способом впорядкування великої кількості землевпорядної та кадастрової інформації й може замінити більше десятка паперових карт.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь