Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Модернізовані харчоблоки, бренд громади, каналізування - Михайло Демченко прозвітував про роботу у 2021 році

Дата: 15.02.2022 16:00
Кількість переглядів: 1079

Фото без описуПід час відкритої зустрічі з жителями громади та засідання чергової 33 сесії селищної ради голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко презентував звіт про діяльність виконавчих органів ради за період з 20 листопада 2020 року по 31 грудня 2021 року

«2021 рік ми з вами вперше зустрічали як об’єднана громада. Умови не були ідеальні: пандемія, економічні виклики, неспокій на сході. Але саме у 2021-му розпочалося масштабне оновлення у навчальних закладах нашої громади, які отримали обладнання для здорового харчування та сучасну оргтехніку. Стартував амбітний проєкт з каналізування Стрижавки, а в Сосонці з’явився водогін. Фото без описуПротягом року тривали ремонти доріг, оновлення закладів культури і соціальної сфери. Ми з вами започаткували фестиваль традиційної культури “Стрижфест” та розробили брендинг громади», - зазначив селищний голова Михайло Демченко.

Пріоритет 1. Конкурентоспроможна громада зі стійкою економікою

Запорука успішного розвитку громади – це наповнений бюджет.Фото без опису

В 2021 році планові показники надходжень до бюджету Стрижавської територіальної громади було перевиконано на 10,9%.  За січень-грудень 2021 року до загального та спеціального фондів бюджету  Стрижавської селищної територіальної  громади надійшло 185 млн. 935 тисяч 800 грн. доходів.

Найбільшу питому вагу (56,5%) у власних доходах загального фонду бюджету селищної територіальної громади Фото без описузаймає податок на доходи фізичних осіб – 59 млн 214 тис. грн. Відповідно до рейтингу оцінки фінансових результатів серед 63-х територіальних громад Вінницької області Стрижавська громада зайняла по цьому показнику 1 місце в області.

Найбільший обсяг видатків спрямовано на освітянську галузь,    94 млн грн (з урахуванням освітньої субвенції) і це складає 65,3% до загального обсягу видатків.

 Розпочата робота над Комплексним планом просторового розвитку території громади.

У 2021 році  виготовлені і затверджені генеральні плани населених пунктів: Лаврівки та Медвідки. Генеральні плани Сосонки, Бруслинівки, Супрунова, Пеньківки, Підлісного планується виготовити в складі комплексного плану.

Зростання економічної активності та зацікавленості, в тому числі і міжнародного бізнесу, до нашої території значною мірою залежать від позитивного іміджу. Саме брендинг є тим дієвим інструментом, який визначає перспективи розвитку інвестиційного потенціалу та сприяє розвитку економічної, наукової, туристичної, культурної та інших сфер життєдіяльності громади.Фото без опису

У 2021 році затверджено офіційну символіку – це Герб, Прапор, Логотип Стрижавської територіальної громади.

На фестивалі традиційної культури «СтрижФест» відбулося представлення символіки Стрижавської громади. Жителі громади та гості, які відвідали фестиваль  - це біля 5 тисяч чоловік, мали змогу ознайомитися зі змістом, описом символіки та отримати сувенірну продукцію з логотипом.

Пріоритет 2. Безпечна громада

Фото без описуПідписано Меморандум про співпрацю та партнерство між Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області та Стрижавською територіальною громадою, відповідно до якого в громаді буде працювати універсальний офіцер поліції. Розпочато ремонтні роботи з облаштування поліцейської станції в селі Мізяківські Хутори.

Стрижавська територіальна громада підтримує наших бійців на Сході України. До новорічно-різдвяних свят було організовано збір гуманітарної допомоги для військовослужбовців, які зараз беруть участь в ООС.

Для покращення екологічної ситуації в басейні річки Південний Буг та її прилеглої території, підвищення санітарно-гігієнічних та соціально-побутових умов проживання наших мешканців, у 2021 році продовжено реалізацію проекту по будівництву системи каналізації в смт Стрижавка.

Протягом минулого року за рахунок обласного природоохоронного фонду та коштів територіальної громади використано 13,3 млн грн. Прокладено 7,6 км каналізаційної мережі та проведено монтаж каналізаційно-насосної станції №2.Фото без опису

В листопаді 2021 року подано запит на виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2022 рік на суму 13,8 млн грн.

З метою поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій в квітні 2021 року до акції «Чиста Громада» долучилися депутати та працівники структурних підрозділів Стрижавської селищної ради, депутати Вінницької районної ради, колективи установ та організацій, старости, члени виконавчого комітету, підприємці, освітяни, працівники культури та небайдужі жителі нашої громади.Фото без опису

Розчистили територію від стихійних сміттєзвалищ, навели лад на кладовищах, провели обрізання сухих дерев та благоустрій мостів Стрижавки, Сосонки, Лаврівки і Медвідки.

Проведено роботи по збиранню сміття як на вулицях, дорогах населених пунктах так і прибережної смуги  р. Південний Буг в смт Стрижавка. Загалом було зібрано та вивезено на полігон до  села Стадниця 430 м. куб. твердих побутових відходів.

 

Пріоритет 3. Комфортна громада

В минулому році Центр надання адміністративних послуг Стрижавської селищної ради з новим обладнанням та меблями запрацював для громадян.Фото без опису

Тепер можна оформити всі муніципальні послуги на місці - в Стрижавці та в центрах старостинських округів.

У 2021 році найбільше послуг надано з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, реєстрації місця проживання фізичних осіб та  послуг соціального характеру.

У зв’язку з невеликою площею приміщення ЦНАПу та значним збільшенням кількості відвідувачів, розробляється проектно-кошторисна документація на нове будівництво адміністративної будівлі для розміщення центру надання адміністративних послуг.

Фото без описуВ рамках швейцарсько-української програми EGAP, у 2022 році буде запроваджена послуга мобільного адміністратора з виїзного обслуговування людей, які мають обмежені фізичні можливості  та створено розумний кол-центр, електронна черга.

З бюджету територіальної громади на підтримку жителів, які опинились в складних життєвих умовах надано матеріальну допомогу в розмірі 1,3 млн. грн..

Компенсовано надання соціальних послуг на загальну суму 342,0 тис. грн.

Укладено договори про відшкодування пільгового проїзду та зв’язку, на що використано 1,3 млн. грн.

З метою покращення якості надання медичних послуг населенню Стрижавської територіальної громади у 2021 році розпочато роботу Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Стрижавської територіальної громади».

11 лікарів та 23 медичних сестри центру забезпечують надання медичних послуг. Укладено 16 тисяч декларацій.

До укладення Центром угоди з Національною службою здоров’я України, фінансування установи здійснювалося з бюджету територіальної громади.Фото без опису

Для забезпечення безоплатного та пільгового відпуску технічних та лікарських засобів мешканцям громади з важкими та орфанними захворюваннями виділено кошти з місцевого бюджету в сумі 960,0 тис.грн.

Для покращення матеріально-технічного забезпечення медичних закладів громади було використано 536,6 тис.грн.

В липні 2021 року обласною Радою передано 3 спеціалізовані легкові автомобілі Renault Duster 2020 року випуску для Стрижавської, Сосонської та Мізяківсько-Хутірської АЗПСМ.  

Крім того, зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області у власність Стрижавської територіальної громади передано 9 кисневих концентраторів для пацієнтів хворих на короновірусну хворобу COVID-19, які виписані з стаціонару та потребують кисневої підтримки вдома.

З метою належного виконання державної політики щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відповідно до постанови КМУ перераховано субвенцію з державного бюджету у вигляді грошової компенсації в сумі 452 тис. 135 грн. на спеціальний рахунок дитини-сироти, відкритий у Ощадбанку і протягом року дитина має скористатися зазначеними коштами для придбання житла.

ВФото без опису минулому році до новорічно-різдвяних свят всі дітки громади: новонароджені, дошкільнята, школярі, а також вихованці Стрижавського будинку-інтернат, отримали новорічні подарунки за рахунок коштів бюджету територіальної громади. 

Для  перших класів, які йдуть по програмі «Нова Українська Школа», придбано меблі, ноутбуки, дидактичний матеріал на суму 1,2 млн грн.

У 2021 році проведено закупівлю комп’ютерного обладнання для 4 кабінетів фізики та для 1 кабінету математики на загальну суму 808 тис. 903 грн. 

Придбано аудіо-акустичне обладнання та аудиторну дошку для Ліцею №2 смт. Стрижавка.

Передано 99 тис. 599 грн. на обласний бюджет для централізованої закупівлі 60 ноутбуків для вчителів.Фото без опису

Здійснено модернізацію 4 шкільних харчоблоків, на що використано в бюджету більше 3,5 млн грн. 

В цьому році їдальні інших наших освітніх закладів будемо продовжувати модернізовувати. 195 тис. грн. вклали у систему фільтрації води для Стрижавського ліцею №1. Надалі, такі з’являться у всіх навчальних закладах за програмою «Чиста вода».

Приміщення Лаврівської гімназії обладнано засобами сигналізації, а пожежна сигналізація Сосонського ліцею була підключена до пульту управління ДСНС.

Заходи енергозбереження були проведені в Пеньківському ліцеї  - замінено 72 вікна та 6 дверей на загальну суму 1 млн 288 тис. грн.

Фото без описуПридбано обладнання для будинків культури, акустичну систему, аудіо-візуальне обладнання для проведення в громаді культурно-масових подій: Івана Купала, Дня громади або села, і звичайно фестивалю традиційної культури «СтрижФест», який в минулому році об’єднав наших мешканців.

Проведено поточні ремонти в 4 закладах культури, на що використано 252 тис. грн. В Лаврівському будинку культури та Медвідському клубі відремонтований дах, в Мізяківських Хуторах та Пеньківці відновлено освітлення.

Фото без описуПроводяться роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації на нове будівництво будівлі Центру культурних послуг  та багатофункціонального спортивного комплексу в центрі селища Стрижавка.

В минулому році громада стала переможцем в обласному конкурсі «Комфортні громади» з проектом «Спортивний майданчик – запорука здорового покоління». В селі Мізяківські Хутори біля ліцею продовжено будівництво нового дитячо-спортивного комплексу. Використано 431,6 тис. грн., в цьому році планується відкриття.

Фото без описуСпортсмени школи «У-ВЕЙ»  на Чемпіонаті Європи з ушу-саньшоу, який проводився в Грузії місто Батумі, здобули 11 медалей у різних версіях та категоріях: 7 золотих; 2 срібних; 2 бронзові.

Для діалогу з громадськістю ми постійно оновлюємо і висвітлюємо інформацію на сайті громади та офіційних сторінках в Інтернеті. Розроблено новий сучасний веб-сайт Стрижавської територіальної громади, який запрацює вже в цьому році та буде інструментом комунікації між органами місцевого самоврядування, мешканцями та партнерами.

Фото без описуВ рамках реалізації Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади», що реалізується фондом Східна Європа у партнерстві із Міністерством цифрової трансформації України, впроваджено новий інструмент для громад – муніципальний чат-бот «СВОЇ». Жителі нашої громади швидко зможуть отримувати інформацію за допомогою чатботу у Viber та Telegram.

Пріоритет 4. Розвинена інфраструктура на засадах сталого розвитку

Затверджено тарифи та встановлений графік вивозу сміття по населеним пунктам Стрижавської громади.

Фото без описуПрокладено 15 кілометрів трубопроводів, побудовано 2 свердловини з сучасною системою фільтрації, близько 230 підключених домогосподарств невдовзі зможуть користуватись якісною водою.

В цьому році плануємо продовжувати роботи, буде відкореговано та виготовлено проектно-кошторисна документація по Переорках, Стрижавці, Мізяківських Хуторах.

По освітленню вже виготовлено ПКД на будівництво мережі вуличного освітлення по вулицям в с.Супрунів загальною протяжністю 6,9 км та  по частині вулиць в селі Мізяківські-Хутори загальною протяжністю 2,8 км.Фото без опису

В 2021 році проводились заходи з технічного обслуговування по відновленню електропостачання на лініях вуличного освітлення, ремонту обривів кабелів, технічного устаткування і заміни ламп на суму майже 400,0 тис. грн.

Проведено оплату за використану електроенергію по зовнішньому освітленню у розмірі 1,0 млн грн.

Проведено як поточний, так і ямковий ремонт доріг комунальної власності, з бюджету територіальної громади використано близько 900 тис. грн. Також була надана щебенева суміш в формі благодійної допомоги товариством з обмеженою відповідальністю «Бетон-Центр».

Фото без описуНа капітальний ремонт виготовлено та відкореговано проектно-кошторисна документація по вулицях: Зарічна, Туристична, Олександрівська, І.Франка в смт Стрижавка та Зоологічна в  селищі Славне. Виготовляється проєкт на капітальний ремонт дорожнього покриття та міжбудинкових проїздів по вул. Алеї в житловому масиві «СВК». 

«Позаду рік нашої з Вами спільної роботи в умовах реформи децентралізації. Прикладом впровадження кращих європейських практик для нас є місто Вінниця і тут є чому повчитися. Я хочу подякувати депутатському корпусу, членам виконавчого комітету, старостам, що допомагаєте розвивати Стрижавську селищну територіальну громаду. Фото без описуРобота виконавчого апарату селищної ради, структурних підрозділів, підприємств, установ, що знаходяться в підпорядкуванні ради була спрямована на виконання заходів Програми соціально-економічного розвитку та пріоритетних цілей Стратегії розвитку Стрижавської ТГ до 2030 року, - зауважив Михайло Іванович. - Протягом року маленькими, проте впевненими кроками, ми рухались вперед. Намагались не залишити поза увагою жоден населений пункт. У 2022 році нас чекають нові виклики, здобутки та перемоги, і я вірю у нашу єдність та згуртованість заради майбутнього», - підкреслив Михайло Демченко.

З презентацією звіту голови Стрижавської територіальної громади Михайла Демченка можна ознайомитись за посиланням:

ЗВІТ

Відеозвіт голови Стрижавської громади Михайла Демченка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь