Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні (ВІДЕО)

Дата: 21.02.2022 08:32
Кількість переглядів: 292

Фото без опису20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам’ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні.

"Сьогодні вшановуємо пам'ять мужніх і нескорених — тих, хто віддав своє життя під час Революції Гідності. Вона назавжди змінила хід історії і продемонструвала усьому світу, наскільки мужніми є українці в боротьбі за свободу та демократичні цінності. На жаль, право бути почутими довелося відстоювати на Майдані, йдучи із саморобними щитами назустріч озброєним супротивникам. Біль втрати близьких, рідних, земляків ніколи не мине. Тож ми зобов'язані зробити усе можливе, щоб подвиг Небесної Сотні не був змарнований. Бережімо відвойовану героями свободу слова і вибору! Підтримуймо родини полеглих! Слава Україні!", - зазначив на своїй офіційній сторінці у Facebook голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.

У 2022 році пам’ятні події проходять з 16 по 28 лютого. Основним організатором є Національний музей Революції Гідності. Кампанія проходить під усталеним гаслом «Небесній Сотні вдячні за свободу!».

Програма Заходів, присвячена Дню пам`яті Героїв Небесної Сотні

Крім офіційних державних заходів та пам’ятних, зокрема мистецьких, подій, Національний музей Революції Гідності продовжив відеопроєкт «Характери гідності».

Відеопроєкт «Характери гідності» уперше був представлений у 2019 році й зараз налічує кілька десятків відео. Це короткі історії про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення Героїв Небесної Сотні. Розповіді найближчих родичів покликані нагадати нам про ціну свободи та відповідальність за її збереження.

Усі ролики з циклу «Характери гідності» можна переглянути на ютуб-каналі музею.

Соціальна кампанія цьогоріч містить відеоролик та вуличну рекламу двох типів. Загальну візуалізацію створив ілюстратор Олександр Ком’яхов. Також музей розробив окрему серію «Портрети героїв», в межах якої у регіонах на вуличних носіях розміщуватимуться портрети і життєві гасла саме тих героїв Небесної Сотні, які народилися чи жили в кожному конкретному регіоні.

17 лютого 2021 року Верховна Рада України визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. Того ж дня Кабінет Міністрів України затвердив план заходів із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні на 2021—2025 роки.

За інформацією Українського інституту національної пам`яті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь