Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стрижавчани попрощалися з Героєм України - Миколою Обертієм

Дата: 03.04.2022 21:00
Кількість переглядів: 1348

Сьогодні, 3 квітня стрижавчани попрощалися зі своїм земляком, з Героєм України Миколою Григоровичем Обертієм. Він загинув 4 березня 2022 року в бою за Україну.

На колінах біля Стрижавської селищної ради віддали шану полеглому Герою . З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, наш земляк пішов обороняти Україну від орків.

Обертій Микола Григорович народився 6 лютого 1972 року в селищі Стрижавка.  Навчася в місцевій школі, далі служба в армії. Після армії, Микола Григорович 10 років працював на півночі. Потім 13 років служби в Стрижавській виправній колонії. Він був військовим пенсіонером. Микола Григорович користувався залуженим авторитетом серед своїх колег.  Майже два роки назад він пішов на контрактну військову службу до Збройних сил України. Він був командиром гранатометного відділення бойового взводу 2-ої розвідувальної роти військової частини А1445 забезпечення. Потрапив під ворожий обстріл поблизу населеного пункту Лугове Запорізької області. Вважався безвісти зниклим з 2-го березня. 26 березня тіло Миколи Горигоровича доправили до Запоріжжя. У героя залишилась родина: батьки, дружина і двоє дітей.

 «В нас знову велике горе в громаді та Україні! В нас знову батьки ховають дітей. Наш Герой захищав рідну неньку, нашу українську землю. І ми ніколи не пробачимо того, що наші Герої сьогодні лежать перед нами. Ми будемо стояти до останнього за свою свободу на нашій Україні. Нам немає куди йти. Ми обов’язково переможемо.

Священний обов’язок сина — захистити матір, воїна — захистити матір-Україну. І саме це зробив Микола Григорович та сотні інших його побратимів. І тому на землі вони стають Героями та Ангелами на небі. Вклоняюся до землі родині за такого Героя. Вічна слава Герою! Слава Україні!» – сказав у своїй промові голова Стрижавської громади Михайло Демченко.

Також прощальне слово висловили начальник штабу військової частини А1445, майор – Богдан Макаренко, військовослужбовець військової частини А1445 Юлія  Щербань.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого Героя. Пішою ходою та з військовими почестями провели його в останню земну путь.

Під звуки військового салюту оркестр виконав Державний гімн України. Після чого труну з Миколою Григоровичем опустили в землю…

Свобода – історично і нині – дається українцям дорогою ціною. Ми виборюємо свободу і незалежність для нашого народу – цінною тисячі життів наших воїнів. Українці ніколи не пробачать звірства над нашими захисниками та мирними людьми.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя. Світлий, добрий спомин про звитяжного захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків!

Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь