Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для попередження виникнення пожеж у житловому секторі проведено інформаційно-роз’яснювальна робота

Дата: 06.04.2022 16:48
Кількість переглядів: 392

5 квітня спільно з фахівцями ГУ ДСНС України у Вінницькій області та  Вінницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області відбулось позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.  На засіданні розглядали питання щодо стану пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту на території Стрижавської територіальної громади, а також необхідність проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення для того, щоб убезпечити громадян від загибелі від пожеж.

З урахуванням обговорень та результатів голосування члени комісії вирішили:

1.Старостам старостинських округів, відділу соціального захисту та соціального захисту та соціального забезпечення населення Стрижавської селищної ради, комунальній установи «Центр надання соціальних послуг» Стрижавської селищної ради організувати проведення заходів щодо попередження винникнення пожеж, особливо громадян «групи ризику» (одинокі, пристарілі багатодітні, неблагополуччі), інформаційно-роз’яснювальної щодо основних вимог пожежної безпеки, правил поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів;

2. Відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму селищної ради організувати проведення в навчальних закладах щодо основних вимог пожежної безпеки в побуті, правил поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Після засідання комісії фахівці ГУ ДСНС України у Вінницькій області та  Вінницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області із залученням курсантів ВПУ ЛДУБЖД проведено пожежно-профілактичне відпрацювання.

За результатами проведеної роботи проінструктовано близько 211 мешканців, в тому числі близько 25 громадян "групи ризику" (одинокі пристарілі, багатодітні та неблагополучні).

Рятувальники роз’яснювали правила пожежної безпеки в екосистемах, правила пожежної безпеки в побуті, правила поводження при виявленні вибухонебезпечних предметів та роздавали листівки з відповідною тематикою. Наголошували про притягнення до адміністративної відповідальності паліїв сухої рослинності.

Довідково: На території Вінницької області зареєстровано 1621 пожежа проти 541 пожежі за аналогічний період 2021 року, що більше на 202,3%. Побічні збитки завдані пожежами склали 121 млн. 468 тис. грн, з них прямі – 48 млн. 92 тис. грн.

Так, на території Вінницького району станом на 04.04.2022 року виникло 611 пожеж, з них на природних екосистемах – 342. 

На території Стрижавської територіальної громади за поточний рік сталося 30 пожеж, з них на об’єктах природної екосистеми (присадибні ділянки, території поза межами населеного пункту) – 21. Побічні збитки завдані пожежами склали 2 млн. 496 тис. 574 грн, з них прямі – 902 тис. грн.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь