Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги отримувачів державної соціальної допомоги, допомоги малозабезпеченим сім’ям 

Дата: 07.04.2022 15:10
Кількість переглядів: 422

З 1 січня 2022 року в Україні починає діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і довготривалих безробітних на підприємців. Пілотний проект «Рука допомоги», який був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках. Охопив 230 довготривалих безробітних у трьох областях України що започаткували власну справу. Більше 90% з них учасники проекту успішно працюють і до сьогодні.

Бажаючим вийти зі стану бідності малозабезпеченим і довготривалим безробітним запропонована допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Вагома перевага цього механізму в тому, що допомогу можна повертати за рахунок сплачених у процесі підприємницької діяльності податків і соціальних внесків. Тобто, сума до повернення зменшуватиметься з кожним податковим платежем. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Порядок надання допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 р. «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей».
Нова програма стане дієвим механізмом виводу довготривалих безробітних та інших отримувачів державної допомоги із стану бідності. Вона допоможе їм повернутися до активного соціального життя, а держава замість постійних виплат допомоги малозабезпеченим отримає податки від нових підприємців.

Зокрема Допомога надається на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї. Вона є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою, що надається одноразово у безготівковій формі непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім”ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь