Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Напередодні Великодня учні Стрижавського ліцею №2 розмальовували писанки

Дата: 25.04.2022 15:37
Кількість переглядів: 336

Писанка - це маленьке диво, великодня традиція яку зберегли українці. Учні Стрижавського ліцею №2 відкрили  для себе красу української культури, ставши учасниками майстер-класу з розпису писанок від майстрині Віти Кушніренко.

Писанкарство – один із видів декоративно – прикладного мистецтва на Україні. Під час проведення  майстер – класу учні ознайомилися зі  значення стародавнього свята Пасхи, символами на писанці, значенні кольорів, дізналися про магічне значення писанки, також  розписали  власну писанку.

Спочатку на яйце олівцем нанесли лінії та символи, далі за допомогою писачка нанесли віск, а потім поступово фарбували різними кольорами від найсвітлішого до найтемнішого.

Це не просто розвага, це перш за все оберіг. Як вірили наші пращури так віримо і ми, що писанка має магічну силу, приносить добро і щастя, захищає людину від всього злого. А ще в народі говорять, що доки пишуть писанки доти існує світ.

Висловлюємо щиру подяку майстрині Віті Кушніренко, яка щедро ділилася з учасниками заняття знаннями про писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції розпису у різних регіонах України та безліч цікавого. Саме завдяки їй кожен учасник зміг долучитись до відродження українських традицій та опанувати мистецтво писанкарства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь