Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко: Питання тарифів на комунальні послуги важливе для кожного

Дата: 02.05.2022 15:33
Кількість переглядів: 251

Дорога громадо! Питання тарифів на комунальні послуги важливе для кожного з вас. Зараз ви обговорюєте можливі зміни, інформація про які з'явилася на сайті громади. Саме тому прагну роз'яснити, яким чином формується вартість тих чи інших послуг і як вона впливає на екологічну безпеку кожного жителя. Адже якісна робота комунального підприємства — це наше з вами чисте довкілля. Про це повідомив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко на своїй сторінці у Фейсбук.

КП «Турбота» надає жителям громади послуги відповідно до свого Статуту, затвердженого рішенням 13-ї сесії селищної ради 8-го скликання 04.06.2021 року №24. Підприємство здійснює централізоване водопостачання і водовідведення, збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

У законному порядку розраховує економічно обґрунтовані витрати і подає їх до органів, які уповноважені встановлювати тарифи.

Прочитати про це можна у пункті 1 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 червня 2018 року за № 753/32205.

«Водночас хочу зауважити: тарифи, які нині діють у Стрижавській громаді, — одні з найнижчих, і тому, очевидно, не можуть повноцінно забезпечити якість послуг для населення. Для порівняння: вивезення ТПВ у Вінниці — 32,54 грн/міс. з однієї людини, у Якушинецькій громаді — 25 грн за 1 мішок, у Стрижавській громаді — 21.70 гривень за місяць з однієї особи (обґрунтований майбутній тариф – 25.88 грн),  -  наголосив очільник громади.

Михайло Іванович зазначив, що однією зі складових формування (підвищення) тарифів на вивезення ТПВ є розгалуженість населених пунктів у громаді та їхня віддаленість від Вінницького сміттєвого полігону у Стадниці. Вивіз здійснює сміттєвоз подворово з приватного сектору. Середня відстань одного маршруту на «круг» — 82 км. Звісно, що у громадах, де домогосподарства розташовані ближче одне до одного, витрати менші.

«Порівняємо водопостачання: у Якушинецькій громаді — 28,63 грн/куб.м, у Стрижавській — від 6.25 до 12 грн/куб.м. з ПДВ (обґрунтований майбутній тариф – 21.70 грн). Водовідведення: у Якушинецькій громаді — 35,81 грн/куб. м, у нас — від 12,19 грн до 17,66 грн за 1 куб.м з ПДВ (обґрунтований майбутній тариф – 27,38 грн/куб.м.)» - пояснює керівник громади.

Виконавчий комітет отримав весь необхідний пакет документів від «Турботи» і зараз його вивчає. При розгляді цього питання будуть враховані всі чинники, зокрема і те, що триває війна.

«Дорогі друзі! Я вас запевняю, що під час дії воєнного та надзвичайного стану підвищення тарифів на комунальні послуги НЕ БУДЕ!» - наголосив голова громади Михайло Демченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь