Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Михайло Демченко: Питання тарифів на комунальні послуги важливе для кожного

Дата: 02.05.2022 15:33
Кількість переглядів: 270

Фото без описуДорога громадо! Питання тарифів на комунальні послуги важливе для кожного з вас. Зараз ви обговорюєте можливі зміни, інформація про які з'явилася на сайті громади. Саме тому прагну роз'яснити, яким чином формується вартість тих чи інших послуг і як вона впливає на екологічну безпеку кожного жителя. Адже якісна робота комунального підприємства — це наше з вами чисте довкілля. Про це повідомив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко на своїй сторінці у Фейсбук.

КП «Турбота» надає жителям громади послуги відповідно до свого Статуту, затвердженого рішенням 13-ї сесії селищної ради 8-го скликання 04.06.2021 року №24. Підприємство здійснює централізоване водопостачання і водовідведення, збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

У законному порядку розраховує економічно обґрунтовані витрати і подає їх до органів, які уповноважені встановлювати тарифи.

Прочитати про це можна у пункті 1 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26 червня 2018 року за № 753/32205.

«Водночас хочу зауважити: тарифи, які нині діють у Стрижавській громаді, — одні з найнижчих, і тому, очевидно, не можуть повноцінно забезпечити якість послуг для населення. Для порівняння: вивезення ТПВ у Вінниці — 32,54 грн/міс. з однієї людини, у Якушинецькій громаді — 25 грн за 1 мішок, у Стрижавській громаді — 21.70 гривень за місяць з однієї особи (обґрунтований майбутній тариф – 25.88 грн),  -  наголосив очільник громади.

Михайло Іванович зазначив, що однією зі складових формування (підвищення) тарифів на вивезення ТПВ є розгалуженість населених пунктів у громаді та їхня віддаленість від Вінницького сміттєвого полігону у Стадниці. Вивіз здійснює сміттєвоз подворово з приватного сектору. Середня відстань одного маршруту на «круг» — 82 км. Звісно, що у громадах, де домогосподарства розташовані ближче одне до одного, витрати менші.

«Порівняємо водопостачання: у Якушинецькій громаді — 28,63 грн/куб.м, у Стрижавській — від 6.25 до 12 грн/куб.м. з ПДВ (обґрунтований майбутній тариф – 21.70 грн). Водовідведення: у Якушинецькій громаді — 35,81 грн/куб. м, у нас — від 12,19 грн до 17,66 грн за 1 куб.м з ПДВ (обґрунтований майбутній тариф – 27,38 грн/куб.м.)» - пояснює керівник громади.

Виконавчий комітет отримав весь необхідний пакет документів від «Турботи» і зараз його вивчає. При розгляді цього питання будуть враховані всі чинники, зокрема і те, що триває війна.

«Дорогі друзі! Я вас запевняю, що під час дії воєнного та надзвичайного стану підвищення тарифів на комунальні послуги НЕ БУДЕ!» - наголосив голова громади Михайло Демченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь