Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Основні вимоги Правил пожежної безпеки під час початку жнивної компанії

Дата: 25.05.2022 15:29
Кількість переглядів: 381

З настанням спекотної погоди різко зростає ймовірність виникнення пожеж, основними причинами яких є необережне поводження з вогнем, паління та порушення правил пожежної безпеки. Так, з метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки нового врожаю 2022 року, звертаю Вашу увагу на основні вимоги Правил пожежної безпеки під час початку жнивної компанії, а саме :

  • усі працівники по­винні пройти протипожежний інструктажі за програмою пожежно-технічного мінімуму.
  • територія та приміщення необхідно забезпечити розрахунковою кількістю первинних засобів пожежогасіння.
  • необхідно здійснити планово-попереджувальний ремонт електрогосподарство підприємства у тому числі замір опору ізоляції та заземлюючого пристрою.
  • існуючі протипожежні формуванні (ДПО) мають бути забезпечені відповідним протипожежним обладнанням та систематично проходити тренування.    
  • в'їзд машин і техніки на територію підприємства допускається тільки з дозволу керівників цехів із зазначенням мож­ли­вих стоянок та маршрутів їх пересування з дотриманням заходів безпеки і за наяв­ності іскрогасників.
  • приміщення вогняних топок зерносушарок повинні відділятися від інших суміжних приміщень глухими стінами і перекриттями (покриттями) з границею вогнестійкості відповідно не менше 120 і 60 хв., та мати безпосередній вихід назовні. 
  • у зовнішні стінах виробничих приміщень робочих будівель елеваторів, зерноочисних відділень млинів, надсилосних і підсилосних поверхів силосних корпусів мають бути легкоскидні конструкції (вікна, двері, тощо) площа яких визначається розрахунком, але не менше 0,03 м2 на 1 м3 вибухонебезпечного приміщення.
  • у виробничих будівлях заповнення прорізів дверей, воріт і вікон необхідно виконувати з ущільнювальними прокладками в притулах.
  • виробничі будівлі з'єднані з зерноскладами через транспортерні галереї, необхідно відокремити від зерноскладів протипожежними перегородками, а прорізи для пропуску конвеєрів повинні бути захищені автоматичними протипожежними клапанами або щитами.
  • для подачі інертних газів у верхню і нижню частини силосів з метою пожежогасіння необхідно обладнувати їх стаціонарними пристроями з виводом з'єднувальних пат­рубків у підсилосні і надсилосні поверхи.
  • для аварійного вивантаження продукту із силосів і подачі вогнегасних речовин конуси силосів необхідно обладнувати люками із засувками і вікнами діаметром не менше 100 мм.
  • у будівлях складів, де використовуються електронавантажувачі, стіни та перегородки зарядних станцій для зарядки тягових і стартерних акумуляторних батарей повинні  бути протипожежними  та мати окремий вихід. При цьому число одночасно установлених батарей для зарядки повинно бути не більше п'яти.
  • протипожежне водопостачання у тому числі і внутрішній водопровід підприємств слід утримувати постійно справним. 
  • максимальний термін відновлення недоторканого протипожежного і аварійного запасу води в резервуарах чи водоймах має бути не більше 72 год.
  • насосні станції протипожежних і об'єднаних протипожежно-виробничо-господарських во­допроводів мають відноситись за ступенем забезпеченості подачі води до І категорії.
  • для пожежогасіння робочих будівель елеваторів слід установлювати сухотруб діаметром 85 мм із з'єднувальними головками діаметром 66 мм.
  • будівлі та приміщення мають бути обладнані системами протипожежного захисту а існую підтримуватись у справному стані. 

Неухильне виконання та дотримання вимог правил пожежної безпеки  попередить виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення зернозбиральної компанії 2022 року.

 

Фахівець ВЗЗ ПНС у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області
лейтенант служби ЦЗ Валерія Грох


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь