Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під час чергового тренінгу комунікували про «психологічний час» та його сприйняття

Дата: 09.06.2022 10:54
Кількість переглядів: 488

Фото без опису"Психологічний час"  - це  те поняття, яке щоденно  супроводжує кожного.  Щоправда, про поняття часу,  відчуття його, стрімкість та плинність,  або навпаки – уповільнення, -  не всі можуть дати чітке пояснення та розуміння.

Саме про це йшла мова на черговому тренінговому  занятті, організованому психологами  нашої громади

Час розподіляє наше життя на минуле, теперішнє і майбутнє. В залежності від того, як ми сприймаємо кожен відрізок часу, так і сприймається та формується наше життя.

Спогади про минуле: скорбота, спогади, жалкування про щось - негативно впливають на майбутнє. Під впливом таких спогадів, ми стаємо пригніченими, невпевненим в собі, з’являються неприпустимі переконання, що все йде по колу і нічого не змінюється. Це вкрай неправильний підхід, такі думки гальмують нас у розвитку, не дають повної сили рухатись вперед, та попри все, це той досвід, який ми повинні використати в позитив, прикласти максимум зусиль, щоб не повторити помилки.

Теоретично, набагато  приємнішим є те, коли минуле переповнене позитивом, і перетвррюється на приємний досвід, який накопичується і дає відповідні результати: реалізація на роботі, в сім′ї, покращення комунікації. Але в житті є свої корективи: і це є виклик, -  ми повинні не лише знати, а й розуміти: наше майбутнє залежить від нас, і все що відбувається, - це сприйняття часу.

Важливо усвідомити та відчути на собі: «тут і зараз», бути в потоці подій. Відчути ті, емоції, які є зараз в цю хвилину, бо від цього залежить майбутнє. Бо саме «тут і зараз» формує настрій, сприйняття, емоції, - які, буквально через хвилину, можуть перейти в певну виконану дію. Цю  теорію було переведено нашими тпсихологами в практику. Результат був вражаючим.

Про це засвідчив  експеримент, який був  проведений під час заняття, який назвали «хвилина». Потрібно було заплющити очі і відкрити їх через хвилину, -  це і є реальне відчуття часу: воно може бути пришвидшене, (хтось відкрив очі через 40 секунд, а здалось, що пройшла хвилина) чи уповільнене.    Родзинкою тренінгу, стала розважально-танцювальна хвилинка, яка підняла настрій усім учасникам, крім емоційного настою,всі отримали  фізичний заряд.

Отож, психологи і  надалі планують спілкуватись  у такому форматі, щоб кожен отримав відповіді на поставлені питання, розібрався в собі та правильно підійшов до вирішення будь-яких питань.

067 30-49-825, 067-60-12-986 -  Ольга.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь