Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На засіданні Міжвідомчої ради обговорили стан справ щодо випадків домашнього насильства та торгівлі людьми

Дата: 04.07.2022 11:32
Кількість переглядів: 429

Фото без опису30 червня під керівництвом голови територіальної громади Михайла Демченка відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сімї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми  при виконавчому комітеті Стрижавської селищної ради.

Обговорили стан справ щодо випадків домашнього насильства та торгівлі людьми на території Стрижавської ТГ за І півріччя 2022 року.

Начальник відділу соціального захисту та соціального забезпечення населення селищної ради Ольга Тютюнник наголосила, що відділ соціального захисту та соціального забезпечення населення Стрижавської селищної ради здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

«За даними Представництва Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні близько 4,5 мільйонів людей покинули країну. Переважна більшість – це жінки, діти, люди похилого віку. Вимушена міграція в пошуках безпечного притулку підвищує ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. Особливо вразливими є жінки, діти та особи з інвалідністю. Хвиля мігрантів з України до сусідніх держав стала найбільшою міграційною кризою з часів Другої світової війни. Потрапляння людини в ситуацію торгівлі людьми спричиняє порушення прав кожного громадянина, таких як право на життя, повагу до гідності, на свободу та особисту недоторканність, свободу пересування та інші. У умовах війни росії проти України ризик потрапляння людей в ситуацію торгівлі людьми зростає», - зазначила Ольга Василівна.

Про основні напрямки реалізації заходів щодо попередження домашнього насильства та насильства за ознакою статі, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків розповіла начальниця служби у справах дітей селищної ради Наталія Войтюк. Вона розповіла, що після початку повномасштабної війни з 24 лютого до 31 травня 2022 р. на національну гарячу лінію надійшло 5 334 звернення, які стосувалися саме цієї проблеми. Війна стала тим фактором ризику, який вплинув не тільки на зростання кількості випадків, але й на збільшення жорстокості в ситуаціях такого насильства.

Т.в.о. директора КУ «Центр надання соціальних послуг Стрижавської селищної ради» Наталія Буйновська повідомила, що місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту можуть самостійно приймати рішення щодо надання екстрено/ кризово соціальних послуг, у разі загрози життю чи здоров’ю під час введення воєнного стану, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Серед таких послуг – консультування, інформування, надання притулку, догляд, підтримання проживання, короткотермінове проживання, натуральна допомога та транспортні послуги.

Старший дільничий офіцер поліції, майор відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Олександр Хамлак поінформував, що за І півріччя 2022 року до органів поліції надійшло 98 звернень щодо насильства в сім’ї у Стрижавській територіальній громаді. Станом на сьогодні на обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї в КУ «Центр надання соціальних послуг» Стрижавської селищної ради перебуває 1 сім’я (1 особа охоплена охоплена соціальними послугами).

ДОВІДКОВО:

Якщо Ви потрапили у скрутну ситуацію за кордоном, телефонуйте 112 на лінію екстреної допомоги в ЄС. Звертайтеся до неурядових організацій, які допомагають постраждалим від торгівлі людьми в країні, де ви зараз перебуваєте (телефони ви знайдете за посиланням https://safewomen.com.ua/#what). Звертайтеся до посольств України в країні, де ви зараз перебуваєте (телефони ви знайдете за посиланням https://safewomen.com.ua/#what)). Відсутність документів, що посвідчують вашу особу, не є перешкодою для звернення до місцевих екстрених служб, неурядових організацій або посольств України в країні, де ви зараз перебуваєте.

Контакти в Україні:

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 (безкоштовно з мобільного), 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарного), щодня з 8:00 до 20:00

Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, Київ, вул. Михайлівська, 8; e-mail: iomkievcomm@iom.int

Громадська організація «А21» (+38 044 338 338 1, info.ua@A21.org, @A21UA) https://www.a21.org/content/ukraine/gr50zc.

Громадська організація «Ла Страда, La Strada International» (доступні консультації онлайн через месенджер фейсбук @lastradaukraine, Telegram: @NHL116123): 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного).

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей 1547

Цілодобова консульська оперативна служба (у разі надзвичайних ситуацій за кордоном за участю громадян України), +38 (044) 238-16-57, +38 (044) 238-18-24, email: cons_or@mfa.gov.ua.

Департамент боротьби зі злочинами, пов‘язаними з торгівлею людьми Національної поліції України - +38(0800) 500-202

Укрбюро Інтерполу - +38(044) 256-12-53.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь