Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мешканці села Переорки відзначають День села та храмове свято Казанської ікони Божої Матері

Дата: 21.07.2022 15:57
Кількість переглядів: 608

Фото без опису21 липня мешканці села Переорки відзначають День села та храмове свято Казанської ікони Божої Матері. 

З нагоди храмового свята відбулися Богослужіння у церкві Казанської ікони Божої Матері, де зібралися більше пів сотні місцевих жителів та гостей села. Святкову Літургію очолив протеєрей Роман Петрик - настоятель храму Свв. Жон-Мироносиць міста Вінниціотець Максим Дроздович в співслужінні з ієреєм Максимом Дроздовичем – настоятелем храму Казанської ікони Божої Матері.

Привітали переорчан з Днем села та взяли участь у святковій Літургії голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, депутати селищної ради Олександ Кошелєв, Олександр Коливайло, Галина Малиновська, Юрій Лендя та староста Мізяківсько-хутірського старостинського округу Людмила Панасюк. 

«Дорогі земляки, пишайтесь своїм минулим, творіть успішне сьогодення, закладайте добру основу для майбутнього розвитку! Будьте здорові та щасливі на рідній землі!» - сказав у своєму вітальному слові Михайло Демченко.

Жителі села вимовляли слова спільної молитви, просили у Господа здоров’я і благоденства рідним і близьким, процвітання рідному селу та миру в Україні. 

На завершення служби настоятель Української Православної Церкви привітав усіх зі святом, побажавши покрова й заступництва Божої Матері.

Також  цього дня релігійній громаді Казанської ікони Божої матері передано благословенну грамоту від архієпископа Вінницького і Тульчинського Михаїла (Бондарчука).
Перша письмова згадка про село датується ще 1426 роком, а саму назву пов'язують з річкою Перегонівкою, біля якої селилися люди. 

У часи, коли на місці теперішньої вулиці Шевченка стояла гуральня поміщика Стрижевського, село на той час налічувало всього 13 господарств. На початку ХХ століття тут уже було понад півтори сотні дворів, а на сьогодні налічується близько 360 домоволодінь. 

Сучасні Переорки — активна і завзята частина Стрижавської територіальної громади, де живуть ініціативні, творчі люди. 

Усі досягнення, якими багате село, складаються з щоденної праці, знань і талантів кожного жителя села і саме в такі свята, кожен відчуває себе частиною великої громади.
На жаль, цього року це свято затьмарене війною! 

Щодня гинуть наші захисники та захисниці, діти, мирні жителі! І ми не можемо ні на хвилину про це забувати, маємо бути єдиними і згуртованими, всі трудитись задля Перемоги, допомогати нашим захисникам!

Тож бажаємо усім переорчанам міцного здоров’я , родинного тепла, селу розквіту і розвитку, якісних прогресивних змін та втілення найсміливіших ідей, Україні якнайшвидшої Перемоги та Миру!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь