Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся футбольний матч пам’яті екс-директора футбольного клубу «Нива» Петра Ничипоренка

Дата: 01.08.2022 16:26
Кількість переглядів: 539

Фото без опису30 липня до Дня Української державності на футбольному стадіоні села Лука-Мелешківська відбувся матч пам’яті екс-директора футбольного клубу «Нива» 90-х років Петра Володимировича Ничипоренка.

В футбольному житті Вінниччини був яскравий період коли під його керівництвом місцева футбольна команда «Нива» грала в Прем’єр-лізі України, брала участь в єврокубкових матчах з командами «Садам» (Таллін) і «Сйон» Швейцарія. Це найвище досягнення футбольної еліти Вінниччини.

На матч завітали: голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко, голова Вінницької районної федерації футболу Олександр Мельник, голова Вінницької районної ГО ВФСТ «Колос» Роман Юсумбелі. У своїх промовах висловлювали глибоку шану та згадували цікаві історії з життя.

Спортивний захід розпочався з хвилини мовчання, якою учасники й присутні вшанували пам'ять Героїв, які полягли, захищаючи Батьківщину.

У своєму вітальному слові Михайло Демченко подякував учасникам змагань за небайдужість, активну життєву позицію та зазначив: «Ми повинні пам’ятати людей, які розвивали футбол в Подільському краї.  Петро Ничипоренко був  талановитою і мудрою людиною, яка докладала чимало зусиль для популяризації вінницького футболу. ФК «Нива» за його керівництва стала надзвичайно потужною, перспективною та популярною. Такі видатні люди, як він, заслуговують на повагу і шану. Нехай побільше з’являється таких людей, які прикладають максимум зусиль для створення та розвитку професійного футболу на Вінниччині».

Після урочистої частини відбулась футбольна зустріч між командами: «Нива» смт Стрижавка та «Фаворит» с. Ворошилівка.

Гравці продемонстрували свою майстерність та командну згуртованість.

З рахунком 2:1 перемогла команда «Нива» смт Стрижавка.

Команди матчу були нагородженні футбольними м’ячами та сувенірами, а команда переможець отримала Кубок матчу.

Довідково:  Петро Володимирович Ничипоренко народився 12.08.1953 р. в с. Кропивне Коростенського району Житомирської обл. Після закінчення школи вступив до ПТУ у м. Коростень, де здобув спеціальність електрозварювальника, після служив в армії. Після служби вступив до Вінницького педінституту на факультет фізичної культури. В 1978 році закінчив університет, одружився. Працював недовгий час вчителем фізкультури у школі №9, потім запросили в обласну раду інструктором з туризму і екскурсій, директором міського бюро з туризму. В 1994 року був створений футбольний клуб «Нива», президентом якого став Сергій Татусяк, а директором Петро Ничипоренко. ФК «Нива-Вінниця» грала у вищій лізі, де завоювала призові місця під патронатом акціонерного товариства «Оболонь». В 1996 роі прийняли участь в єврокубкові чемпіонів з командами «Садам» (Таллін) і «Сйон» (Швейцарія).

Був великим патріотом України та своєї малої Батьківщини, останні роки свого життя він віддав відродженню свого села, де він народився.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь