Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітання голови громади Михайла Демченка з Днем Стрижавської територіальної громади (Відео)

Дата: 27.08.2022 09:00
Кількість переглядів: 343

Фото без описуДорога Стрижавська громадо!

Другий рік ми з вами працюємо і живемо як об’єднана громада, тож щиро вітаю з днем народження нашої малої батьківщини! Цього року не лунає піснями «СтрижФест», адже Україна б’ється за незалежність і ціною життів виборює право на волю, історію та європейські цінності. Та навіть у надзвичайних умовах, попри війну, пандемію та економічні негаразди ці два роки були стратегічними у нашому прагненні бути спроможними. Ми з вами не лише об’єдналися територіями, не лише отримали власну символіку, але й робили кроки назустріч якісному життю в межах громади. І маючи Стратегію до 2030 року, вже зараз намагаємося думати, яким буде повоєнне соціально-економічне відновлення.

Наші маленькі теперішні перемоги – це сучасний Центр первинної медико-санітарної допомоги із чотирма амбулаторіями загальної практики сімейної медицини. Понад 220 адміністративних послуг доступні для вас у ЦНАПі Стрижавської селищної ради, а відтепер тут працює віддалене робоче місце фахівця Пенсійного фонду. Ми втілили концепцію здорового харчування у школах, витративши майже 1,5 млн грн на закупівлю обладнання для харчоблоків. Оновили матеріально-технічну базу, закупили комп’ютерне обладнання і дидактичні матеріали для низки класів, забезпечуючи потреби нової української школи. Майже 13,5 млн грн освоєно під реалізацію масштабного проєкту з каналізування Стрижавки, а 26 км доріг тепер відремонтовані у Медвідці, Сосонці, Мізяківських Хуторах та Стрижавці. 230 підключених домогосподарств – результат проведення водогону у Сосонці: сучасна система фільтрації забезпечує людей якісною питною водою. Майже 4 тисячі неповнолітніх жителів громади — під захистом Служби у справах дітей. За півтора року наша екологічна акція «Чиста громада» стала системною: ми разом розчищали кладовища та прибирали стихійні відходи, і лише за один місяць вивезли на полігон 430 кубічних метрів сміття! Для дозвілля маємо 10 парків, 13 дитячих та 9 спортивних майданчиків. Об’єднання громади дало можливість зберегти потужну і знану на Вінниччині дитячо-юнацьку спортивну школу «Десна»: тут постійно займаються 350 дітей.

Із початку повномасштабного російського вторгнення громада перетворилася на єдиний волонтерський гурт. Разом не лише готуємо їжу для фронту, збираємо речі, переправляємо допомогу з-за кордону, але й підтримуємо родини, які втратили захисників і розділяємо їхній біль. За цей час ми прийняли понад тисячу вимушено переселених людей з гарячих і небезпечних регіонів: швидко приймаємо рішення щодо їхньої інтеграції на новому місці, отримання виплат, соціального та медичного забезпечення.

Кожен і кожна із нас є громада! Розвиваючи свої сильні сторони, розвиваємо малу територію і державу загалом. Стрижавська громада має географічні та економічні переваги для інвестицій, зокрема в агропромисловий комплекс. Має сильний людський потенціал та історико-культурну спадщину. Тож працюймо над собою, наближаймо перемогу особисту і країни!

Вітаю нас усіх із другим роком життя у межах спільного дому!

Щиро – Михайло Демченко,

голова Стрижавської територіальної громади


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь