Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Під час серпневої конференції обговорили освітні перспективи у час випробувань

Дата: 02.09.2022 10:04
Кількість переглядів: 459

30 серпня 2022 року відбулася серпнева конференція керівників закладів  та установ освіти СМСКТ Стрижавської територіальної громади «Освіта: розвиток, виклики, перспективи»,  у  якій взяли участь голова Стрижавської селищної ради Михайло Демченко та представники держаної служби якості освіти у Вінницькій області -  заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Вінницькій області Олена Максименюк, головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю та роботи з органами місцевого самоврядування Наталя Кравчук.

Начальниця відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму селищної ради Світлана Томусяк проінформувала, що кадровий потенціал закладів та установ відділу освіти СМСКТ  складає 533 працівники, з них: 281  утримуються за  рахунок  місцевого бюджету, 252 -  з освітньої субвенції.
У заклади освіти відділом освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Стрижавської селищної ради були запрошені супервізори -   тренери-педагоги НУШ, працівники кафедр КЗВО «Вінницька  академія безперервної освіти» та інші залучені фахівці. 

Робота зі здібною  та  обдарованою учнівською молоддю є ще одним з важливих  напрямків діяльності закладів загальної  середньої  освіти. Цьогоріч вперше відбувся захід творчої та обдарованої молоді «Сузір’я кращих», сузір’я - Стрижавської громади.

Цьогоріч 212 тисяч гривень було виділено на виплату винагород переможцям олімпіад. Сума виплат рахувалась від загальної кількості балів, які підсумовувались від призових місць. 

Голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко звертаючись до освітян зазначив: «На сьогодні основним завданням є  створення безпечного та комфортного середовища учасників освітнього процесу. Тому, до початку осені облаштовано найпростіші укриття у 9-ох закладах освіти громади. На черзі — реконструкція системи теплопостачання навчальних установ. Щиро дякую пані Світлані та всій великій команді педагогів, технічних працівників за професійну роботу за нинішніх надзвичайних обставин!».   

З 24 лютого заклади освіти та культури стали осередками збору гуманітарної допомоги, мета яких надавати допомогу військовим, внутрішньо переміщеним особам та усім, хто цього потребує.
У зв’язку з веденням воєнного стану в нашій державі, в кожному населеному пункті Стрижавської територіальної громади було розгорнуто цілодобові збірні евакуаційні пункти та центри комунікації з громадськістю, зокрема ними стали заклади освіти та культури.

Завдяки активній діяльності освітян, усі заклади щодня відправляли автобуси з продуктами харчування не лише на фронт, а й цивільним, які перебували у зоні активних бойових дій.  Крім продовольства,  центри збору гуманітарної допомоги були наповнені  одягом, засобами особистої гігієни, медикаментами, матрацами, карематами та ковдрами.

Кухарі, обслуговуючий персонал, вчителі готували страви для тероборони, військових та медиків військового госпіталю.Працівники освіти та культури були залучені, на волонтерських засадах, до оповіщень «Повітряної тривоги»  по всій території громади цілодобово. Батьки, діти, вчителі та усі небайдужі активно займалися плетінням маскувальних сіток. КЗ  «Ліцей №1 смт Стрижавка» та «Мізяківсько-Хутірський ліцей»  стали пунктами прийому внутрішньо переміщених осіб. 

З метою підтримки всіх, хто потребує відновлення емоційної рівноваги,  започатковано волонтерський рух «Крок до себе".

З урахуванням збройної агресії російської федерації, пріоритетним напрямком роботи щодо підготовки закладів освіти до нового 2022/23 навчального року стала організація та створення безпечних умов для учасників освітнього процесу. Було проведено комісійне обстеження та надання методичної допомоги щодо облаштування  найпростіших укриттів  9 закладів освіти розташованих на території Стрижавської селищної територіальної громади.

Начальниця відділу проінформувала про плани та перспективи подальшої діяльності. Найголовніше – це перемога та повернення до звичайного життя та очного навчання.

Заступник начальника управління – начальник відділу інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Вінницькій області Олена Максименюк проінформувала керівників закладів про цифрову трансформацію та безпеку освітнього простору в умовах воєнного стану; надання якісних психолого-педагогічних послуг; застосування ІКТ-технологій задля комунікації та взаємодії з учасниками освітнього процесу під час організації освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання; інформаційна система EvaluEd, яка стане в основі розбудови якісної школи та системи освіти загалом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь