Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки в побуті

Дата: 02.09.2022 11:17
Кількість переглядів: 450

Щороку з настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей на них, через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро- і газовим приладами, а також при експлуатації пічного опалення. В цей  період виникає більше половини пожеж від їх загальної кількості за рік. Пожежі виникають на підприємствах, організаціях, установах та в житловому секторі, які призводять до нанесення значних матеріальних збитків державі та громадянам, не рідко до травмування та загибелі людей. Так, в осінньо-зимовий період 2021-2022 років виникло 577 пожеж під час яких загинуло 20 людей та травмовано 8 осіб.

З початку року на території Вінницького району зареєстровано 1188 пожеж. Економічні втрати від них склали 116 млн.508 тис. грн., з них прямі матеріальні збитки становлять 32 млн. 277 тис. грн. Врятовано матеріальних цінностей на загальну суму 76 млн. 677 тис. грн.

Щоденно у Вінницькому районі в середньому виникає 5 пожеж, економічні втрати від яких складають близько 98 тис. грн. Під час пожеж загинуло 37 людей та травмовано 30 осіб.

Співробітники Вінницького районного управління ГУ ДСНС України у Вінницькій області області звертаються до громадян з проханням в осінньо-зимовий період дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки.

Перш за все користуватися тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишати їх без нагляду, навіть на короткий час, обов’язково вимикати електроприлади на ніч та виходячи з дому. Не застосовувати в запобіжних електролічильниках саморобні плавкі вставки.

Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Популярністю в цій справі користуються як електроплитки, так і газові плити. У випадку з електроплитою, може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух.

В разі виникнення пожежі треба одразу припинити подачу електроживлення. Після знеструмлення прилад можна накрити щільною ковдрою і таким чином загасити полум’я. Якщо електроприлад загорівся, його не можна гасити водою, адже вода добре проводить електричний струм. Забороняється тягнути за електричний шнур руками, а також чіпати оголені дроти.

Щиро запрошуємо до співпраці, яка є необхідною для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил пожежної безпеки. Лише разом ми зробимо життя безпечним!
Пам’ятайте діти віком від 2 років здатні самостійно запалити сірник чи запальничку.
Шановні громадяни будьте уважні та обережні!

Провідний фахівець відділу забезпечення заходів попередження надзвичайних ситуацій у Вінницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області ст. лейтенант служби цивільного захисту Юрій ЛЮБАВІН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь