Стрижавська громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стрижавська громада отримала отримала «Мобільний кейс» для надання адміністративних послуг

Дата: 05.10.2022 15:11
Кількість переглядів: 460

Цифровізація – в дії! Адміністративні послуги стають ще ближчими до всіх. 

4 жовтня голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко та начальниця Центру надання адміністративних послуг Ольга Скорбач отримали від швейцарсько-української Програми EGAP – «Мобільний кейс», спеціальне обладнання, завдяки якому наша громада зможе надаватиме адміністративні послуги віддалено для тих жителів, які з різних причин не можуть відвідати Центр надання адміністративних послуг. 

Програма EGAP з 2015 року займається питаннями цифровізації в Україні. Варто зазначити, що діяльність у сфері е-послуг, е-демократії здійснюється в 5 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Луганській, Одеській. 

Михайло Демченко зазначив: «Я абсолютно згодний з регіональною координаторкою програми EGAP Дар’єю Радзіховською: мобільний офіс зробить послуги доступними для маломобільних груп населення. Маємо чимало літніх людей, людей з інвалідністю, ВПО з маленькими дітьми. Цим жителям нашої громади не завжди зручно добиратися до ЦНАПу, тож цілком логічно забезпечувати їх публічними послугами вдома».

Очільник громади подякував координаторам Програми та заступнику начальника Вінницької ОВА Андрієві Кавунцю за підтримку технологічного прогресу у громаді.

До жителів громади звернувся з проханням долучитися до поширення інформації про нові можливості нашого ЦНАПу. 

Довідково:
«Мобільний офіс» - це портативне автоматизоване робоче місце адміністратора ЦНАП, який дозволяє  працювати не виймаючи обладнання з кейсу.

Кейс має невеликий розмір, але містить потужне обладнання для надання якісних послуг. Зокрема, адміністратор може створювати, заповнювати друкувати, зчитувати, сканувати, редагувати документи, а також  працювати з реєстрами у будь – якій точці України на невеликій площі та без під’єднання до джерела живлення (до 8 годин). Функціональні характеристики дозволяють використовувати таке устаткування будь-яким установам, які надають послуги фізичним та юридичним особам і прагнуть зробити їх доступними будь де.

Мобільна валіза  дає можливість надання послуг безпосередньо там, де людина проживає. Зараз це особливо актуально, адже в громаді перебуває велика кількість переселенців, які часто не мають власного транспорту, не знають, куди слід їхати, аби отримати потрібну адміністративну послугу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь